2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

neděle 11. prosince 2011

Bez elánu - jako společná měna Euro?

Celý den se cítím unavený a bez elánu.
V poledne jsme si pochutnali na řízcích s bramborovou kaší, jak si ji Filípek "objednal", večer jsme vyčistili a trochu přestavěli křečkovu klec.
Sedím u Filípka, čtu si zprávy a maily, Fíšek už oddychuje...
Co víc psát? Když jsem nějak bez elánu...
Jako společná měna Euro.
Když o tom, že Evropa není ekonomicky vhodnou "měnovou oblastí", jak ji definuje ekonomická teorie, mluvil a psal Václav Klasu už před rokem 2000, nikdo mu nenaslouchal.
A dnes? Britové, bývalá koloniální velmoc, dávají od záchraného plánu na Euro ruce pryč... Jak to dopadne? Mne se neptejte, ještě jsem tu odpověď z knih pana prezidenta nevyčetl, spíš jsem ji tam našel mezi řádky.
Dávám Euru rok, maximálně dva... (Dovoluji si parafrázovat slova herce Jiřího Kodeta z filmu Pelíšky.)

Vím, že tato má poznámka je jen jakýmsi postesknutím, popsáním pocitu, nikoliv seriózní analýzou, tak snad jen ještě zdroje, nad nimiž se můžete zamyslet i vy: Ale nemyslete si, že po přečtení tech čtyř textů pochopíte, proč jsem napsal tu větu: "Dávám Euru rok, maximálně dva..." - ta tam nikde není, to je má vize, vzniknuvší po přečtení spousty odborných textů na téma měnová unie (nejen ta evropská).

Žádné komentáře:

Okomentovat