2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

středa 27. října 2010

Televizi sice skoro nesleduji...

První text, který mne zaujal a chtěl bych na něj upozornit, je povídání o změnách v ČT, článek Weby České televize čeká radikální proměna. Hraje se o mladší diváky - asi bych měl spíše říkat, že mne zaujalo povídání o internetových technologiích a jejich vazbě na televizi, ale to ať si čtenář vyhodnotí po svém.

Televizi sice skoro nesleduji, ale jiní ano: a zdá se, že obyvatelé této země jsou již konečně přesyceni některými rádoby bavícími programy:
  1. V neděli byl nejsledovanějším večerním pořadem první díl z cyklu detektivních filmů Ach, ty vraždy!, kde se divákům představila v hlavní roli svérázné advokátky herečka Jiřina Bohdalová. Proč se pořád dívat jen na soutěž Česko Slovensko má talent na Primě nebo na pořad Talentmania na Nově... Naposledy se prvnímu programu České televize podařilo porazit talentové show s velkofilmem Juraje Jakubiska Bathory, a cyklus detektivních filmů s Jiřinou Bohdalovou bude mít celkem pět dílů. (detaily zde)
  2. Taktéž v sobotu se víc lidiček dívalo na Primu na třetí díl série Piráti z Karibiku než na talentovou show Talentmania konkurenční Novy. (detaily zde)

Sice se dá daná zpráva hodnotit i v této souvislosti: "Prima navíc dosáhla minulý týden dalšího rekordního výsledku - nejvyšší týdenní sledovanosti od poloviny roku 2008. Ve 42. týdnu činilo share v cílové skupině D15+ 20,05 %, v D15 - 54 pak 18,9 %."
Toť jen na okraj. Stejně musím zopakovat, to co jsem napsal na začátku. Sleduji média, sleduji informační zdroje, ale jinak. Televizi osobně skoro nesleduji - ve smyslu "nedívám se na ni"!

Žádné komentáře:

Okomentovat