2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

neděle 31. července 2011

Tento způsob léta...

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastný. Stále trochu poprchává, takže se moc nehodí běhat po zahradě, dětem se nechce. Je chladno, člověk aby se v červenci oblékal jako v září či říjnu... (Zataženo až oblačno s občasným, na severu Čech místy trvalým, deštěm. Odpoledne a večer slábnutí srážek. Nejvyšší teploty 16 až 20 stupňů. To je léto?)
Takže si hrajeme s dětmi, díváme se na televizi, tlacháme o všem možném...
ALE JE TŘEBA VIDĚT POZITIVA:
K obědu budou borůvkové knedlíky. MŇAM!


Tachovský gymnazista má stříbro ze světové matematické olympiády
Student tachovského gymnázia přivezl stříbro ze světové matematické olympiády. Osmnáctiletý Anh Dung Le, jemuž kamarádi a známí říkají Tonda, uspěl na mezinárodním klání v Amsterodamu mezi více než 550 studenty ze stovky zemí. Z Česka tam bylo ještě pět účastníků, z nich tři získali bronz. V západních Čechách zatím žádný student podobné umístění nepřivezl. Je to velký úspěch školy i města, řekl ČTK tachovský starosta Ladislav Macák, který spolu se zástupci vietnamského velvyslanectví mladíka ocenili finančními i věcnými dary. Mladí matematici měli dva dny na šest příkladů z aritmetiky a geometrie. Podle tachovského gymnazisty, jemuž s 23 nasbíranými body uniklo první místo o pět bodů, vyhrála osmnáctiletá studentka z Německa, která se zúčastnila světové matematické olympiády už popáté. Loni získalo Česko na stejné akci "jen" dvě třetí místa. Mladý student se podle Ladislava Macáka přistěhoval do Tachova před pěti lety, jeho rodiče tam mají kamenný obchod se smíšeným zbožím. V září nastoupí do čtvrtého ročníku šestiletého gymnázia. Nejvíce ho kromě matematiky, kterou by chtěl studovat i na vysoké škole, baví fyzika a chemie.
(Převzato z mailového zpravodajství ČRo.)

Žádné komentáře:

Okomentovat