2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

neděle 27. listopadu 2011

O křečcích

Křeček v noci vyváděl, ale Filípek o tom nic neví, spal. Máme to jen zprostředkované od babičky Věrky, která, když je tu u nás na návštěvě, má "Filípkovo svolení" spát u něj (to svolení mám samozřejmně i já či maminka, ale my u něj spíme, jen když náhodou usneme při pohádce či tak něco; druhou babičku ale Filípek u sebe přes noc nechce, a sestřičce to zatím dovolil jen jednou, a dělal takové drahoty, až si to pro změnu Lenička rozmyslela).
Po poledni, když byl Filípek s Pavlou vyprovodit babičku na nádraží, dostali za úkol cestou zpět nakoupit, a Filípek koupil křečkovi okurku. Dali jsme mu z ní jen kousek, zbytek jsme povečeřeli, vysvětluji Filípkovi, že křeček je oproti němu maličký tvoreček, a tak musí dostávat taky maličko jídla oproti tomu, co sní Filip sám.
A "vytáhl" jsem mu z příslušného webu, co vše křeček jí:
Semena a zrní (pšenice, oves, ovesné vločky, kukuřice, slunečnicová semínka), banán, hrušky, jablka, jahody, hroznové víno, vlašské ořechy, lískové ořechy, buráky, bílé zelí, kedluben, dýně, kukuřice, mrkev, cuketa, sladká paprika, okurka, čekanka, pampeliška, vzrostlá pšenice, případně i vajíčko, tvaroh, tvrdý sýr... (Položky zvýrazněné tučně už Filípkův Tmavoočko ochutnal.)
Dnes odpoledne a večer však je křeček stále zalezlý, viděli jsme ho jen jednou, když se šel napít...

Zdroje:
VŠE O KŘEČCÍCH: Úvod » Křeček zlatý(syrský) » Může se vám hodit
KŘEČEK ZLATÝ: Úvod » Vybavení klece pro křečka

Žádné komentáře:

Okomentovat