2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

čtvrtek 10. listopadu 2011

Startujeme - Hvězdárna Brno




Více než rok nebyla hvězdárna na Kraví hoře přístupná veřejnosti, aby po rozsáhlých stavebních úpravách vzniklo cetrum pro popularizaci nejrůznějších věd, především z oblasti neživé přírody. Na prvním místě samozřejmě zůstává astronomie, ale přibyla i geologie, chemie, fyzika, matematika, geografie a další… To vše v laikům srozumitelné, zábavné, a pokud je to jenom trochu možné, také interaktivní podobě.
(Podle textu na webu hvězdárny)

Už jsem se zaregistroval na rezervaci vstupenek a jistě se tam ještě do vánočních svátků s dětmi vydáme... Teď hned po otevření předpokládám nával.
Aneb jak uvedl ředitel Jiří Dušek:
Jelikož ale předpokládáme velký zájem veřejnosti, rozhodli jsme se nesoustředit na jeden den, nýbrž otevírat celé dva týdny. Od 12. do 27. listopadu proto budeme každý den nabízet prohlídky exploratoria, kde je instalován Příběh Sluneční soustavy, výpravné představení „Neuvěřitelné Brno“ pod umělou oblohou velkého planetária a za jasného počasí také pozorování večerní oblohy. V sobotu a v neděli k tomu přidáme i pohádku pro nejmenší diváky.

Žádné komentáře:

Okomentovat