2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

sobota 26. ledna 2013

Minioperace

Právě jsem dokončil minioperaci Filípkovy nohy (v měkké kůži na plosce měl jakési šponky - musel jsem si na to vzít lupu, jak byly drobné), uvařím k obědu polévku, upeču pizzu...
Z rádia hraje Křesťanský týdeník, jehož součástí byla i poznámka pana Daniela Rause nazvaná Volba prezidenta jak má být: "Do dnešní čtrnácté hodiny můžete ještě zajít do volební místnosti a hlasovat pro jednoho z kandidátů na prezidenta. Pokud jste tak už neučinili. V tuto chvíli samozřejmě nelze předpovídat, kdo se stane vítězem, odhady slibují těsný výsledek...."
Můj osobní odhad (nikoliv volební průzkum, ty jsou už v průběhu voleb, pokud vím, zapovězeny) je následující...
Tak schválně, jak se trefím:
  • Volební účast bude na rozdíl od prvního kola těstě pod 50%. [tipuji 49%]
  • Zeman získá 52% platných hlasů a uzná, že je to jen těsné vítězství, nicméně to nic nemění na tom, že bude dalších pět let právoplatným prezidentem.
  • A během prvních sta dnů nám předvede, jak odešle Nečasovu vládu do propadliště dějin...
    Když jsem na počátku prosince tvrdil, že Fischer do druhého kola rozhodně nepostoupí, moc mi to kolegové nevěřili. Tuto předpověď mi asi ledaskdo uvěří, a ostatně se za pár hodin její podstatná část ověří...

3 komentáře:

  1. Výsledek předčil mé očekávání, volit přišlo více lidí, než jsem doufal, a výsledek je lepší, než jsem čekal. To je dobře.
    A volba je to jednoznačně dobrá, viz například text pana Rusnoka: http://www.zemannahrad.cz/novinky/za-co-vdecime-zemanovi-za-hodne.htm

    OdpovědětVymazat
  2. Navzdory všem předchozí spekulacím, mediálním kampaním, hysterii ve školách, v divadlech a na facebooku jsou volby vždycky vystřízlivěním. Konečně máme nikoliv spekulace, ale tvrdá fakta. Je pozoruhodné, že nad mediálním mýtem uměle vytvořené "vznešené osobnosti" Karla Schwarzenberga, jejíž nereálnost na poslední chvíli vyjádřilo i to, že kandidát nedokázal ani správně odvolit, nebo odpovědět na otázku televizní redaktorky, jestli pobírá důchod, zvítězil o hodně realističtější pohled českého voličstva.
    ...
    Velký význam hrály zjevně i sociální aspekty. Lidi volbou Miloše Zemana zjevně protestovali proti kontroverzním aspektům současné české vládní politiky, které je ožebračují.
    ...
    Potíž je, že ani Miloš Zeman není přesně tím, co si národ zvolil na Pražský hrad. Mnozí budou očekávat, co bude Zeman na Hradě dělat, se značnými obavami. Je pravda, že Schwarzenberg by býval loutkou Kalouskovou, Zeman bude jednat sám za sebe. Otázka je, zda se za to občané nebudou muset taky stydět, jako kdyby vyhrál Schwarzenberg.
    Zdroj:
    http://www.blisty.cz/art/67182.html

    OdpovědětVymazat
  3. V sobotním večerním rozhovoru s Václavem Moravcem na ČT 1 a na ČT 24 od dvaceti hodin Miloš Zeman znovu popletl informaci z Britských listů. Podporu Karlu Schwarzenbergovi nevyjádřil "mluvčí rakouského landsmanšaftu", jak v rozhovoru s Moravcem uvedl Zeman, ale poslanec rakouské lidové strany ÖVP a jejího mluvčího pro otázky "vyhnání" Michael Hammer.
    ---
    Ale řekněme si to na rovinu - je to přece celkem jedno, čí je to mluvčí: prostě a jednoduše, mají tam v těch německy mluvících zemích celou řadu svých "Sládků a Sládkovců", a ty za demokraické považovat nelze. A jakmile si kdokoliv rozumně uvažující přečte:
    ---
    Podle něj by Schwarzenbergovo vítězství v prezidentských volbách nabídlo historickou šanci, že otázka vyhnání bude vyřešena, za toto bezpráví bude oficiálně převzata odpovědnost a také odpovídajícím způsobem odškodněno. „Je to další znamení toho, že v Čechách zjevně vzrůstá počet těch, kteří jsou zainteresováni na seriózní úpravě (Aufarbeitung) tohoto bezpráví. Volební vítězství Karla Schwarzenberga by bylo také znamením toho, že sudetská otázka bude v Čechách vyřešena,“ uzavřel Hammer.
    ---
    řekne si - ha, další čárka, proč volit Zemana. A tak to taky dopadlo!
    Zdroj:
    http://www.blisty.cz/art/67187.html

    OdpovědětVymazat