2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

čtvrtek 26. května 2011

Ručníkový den - 25. května

Včera byl "Ručníkový den" (Pocta Douglasi Adamsovi, 1952 - 2001). Jde o cosi jako recesi, branou mnohými smrtelně vážně.
Jak se můžete poučit třeba na Wikipedii:
Ručníkový den (anglicky Towel Day) je svátek, při kterém každoročně 25. května fanoušci Douglase Adamse a jeho díla s sebou všude nosí viditelně ručník. Tato recese je odkazem na Adamsovo stěžejní dílo Stopařův průvodce po Galaxii, ve kterém je ručník označen za nejpotřebnější věc, kterou u sebe může mezihvězdný stopař mít.
Poprvé se svátek uskutečnil dva týdny po Adamsově smrti v roce 2001, posléze ze z něj stala pravidelná akce. Svou tradici má ručníkový den i v Česku; pravidelně se pořádají srazy v Praze a Brně.

Ručník jsem měl u sebe od dopoledních hodin, avšak kohokoliv jsem se zeptal na jeho ručník, neměl ani ponětí...
No a odpolední sraz (tradičně v Brně, v zahradní restauraci Plzeňský dvůr, od 17 hodin) pro mne samozřejmě "nehrozil", dojel jsem z práce dom a večer byla divadelní zkouška...

Žádné komentáře:

Okomentovat