2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

úterý 30. října 2012

ZŠ Čejkovická a zastupitelstvo m. č. Brno - Vinohrady

Tak mám z dnešní schůzky rodičů žáků ZŠ Čejkovická moc špatný pocit.
Proč se pomalu a nenápadně (teď už vlastně nápadně) pracuje na tom, aby škola, která už bohužel nemá administrativní "glejt výjimečnosti" (ten skončil s projektem dotovaným EU v roce 2009), a tudíž už nemá logickou oporu pro to, aby jejím zřizovatelem byl magistrát, proč se pracuje na tom, aby tato škola zanikla?
V podstatě o ničem jiném slova pana místostarosty Karáska na dnešní schůzce nesvědčila.
Nic neví, nic neví pořádně, na nic se nepamatuje, nikdo jej neoslovil, magistrát prý s městskou částí nekomunikuje... To znělo příliš často. Je to "strkání hlavy do písku".
Ano, chápu, s koncem projektu EU se ze školy se zvláštním statutem stala obyčejná základka, tudíž by ji měla převzít obec, ale ta nechce. Vymlouvá se na ekonomické důvody.
Ona to sice pořád obyčejná základka není, má skvělé pedagogy, jinak zpracované učební postupy, děti mají možnost komunikovat s dětmi z International School of Brno, sídlící v téže budově... Prostě sice papírově "obyčejná základka", příliš konkurující ZŠ Mutěnická. Ukazuje, že děti lze učit lépe než to dělá pedagogický sbor "na mutěndě".
Ale pan místostarosta stále mele svou a tvrdí, že ekonomicky ZŠ Čejkovická Vinohrady "neutáhnou". Nesmysl. Zástěrka!
Když se ale podíváme na seznam členů Zastupitelstva m. č. Brno - Vinohrady pro období 2010-2014, přímo vyvstává otázka, zda to ekonomika není pouze výmluvou. JE! Jde o ekonomicko-politické zájmy členů zastupitelstva. Nač chtít konkurenci. Když v zastupitelstvu (a školské komisi RMČ) sedí i (předsedkyně) PaedDr. Ilona Sokolová a Mgr. Zdenka Čechová, kteréžto ale najdeme i na jiné pozici (ZŠ Mutěnická - ředitelka PaedDr. Ilona Sokolová, statutární zástupce Mgr Zdeňka Čechová).
Proč by ZŠ Mutěnická, do níž rodiče nechtějí dávat děti (a raději je dávají na Čejkovickou, na Masarovu i jinam - takže Mutěnická není naplněna), proč by asi chtěla ZŠ Mutěnická zachování konkurence?
Jsou ostatní členové zastupitelstva jen outsideři "v kočáře" tandemu ODS-ČSSD, že nemají sílu tuto nehoráznost, tedy ignorování bezva základky na území obce a její hrozící zánik, nechat bez povšimnutí?
...

Žádné komentáře:

Okomentovat