2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

středa 17. července 2013

Epidemie 21. století? Stres

Se zájmem jsem si přečetl článek Epidemie 21. století? Polovina Čechů se trápí v práci. A nějak se v něm vidím (vybírám, co je mně reálně odpovídající):
  • Napětí v práci zažívají především vysokoškolsky vzdělaní lidé, je to 57 procent z nich. Více jsou stresovaní muži než ženy...
  • Mezi řadovými zaměstnanci je počet stresovaných osob menší, v jejich případě jde ale více o stres permanentní.
  • Téměř polovina lidí zažívajících napětí v práci považuje za spouštěč především mezilidské vztahy. Druhým stresovým faktorem je nepřiměřené pracovní zatížení a třetím nedostatečné ohodnocení v práci.
  • Z dalších faktorů, které způsobují stres, průzkum zmiňuje nejistotu zaměstnání, propouštění, reorganizaci, nedostatečnou komunikaci v rámci firmy a nedostatečně vymezené úkoly a povinnosti.
Vím, že teď je toto téma u mne poněkud relativní - prostě v době dovolených úkolů a povinností neubývá, přicházejí stále stejným tempem, a když nechci plně pracovat i doma a na dovolené, nedá se dělat nic jiného, než v práci "jet na 200 procent" a doufat, že se to vše nějak zvládne bez velkého množství chyb.

A ještě zase jeden "Filípkův pozdrav" - jasně, náš Fišíček a LEGO :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat