2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

středa 9. září 2015

Do Prahy a zpátky

Co vše se dá zažít na služební cestě do Prahy?
Po dlouhé době jsem jel na služební cestu do Prahy.
Co vše se dá na takové cestě vidět či zažít?
Jednak jsem zjistil, bohužel, že člověk jaksi na D1 z Brna do Prahy nemá pocit zlepšení situace. Pravda, nějaké úseky jsou asi vážně zmodernizované, a kdybych se v tomto směru soustředil (jenže my vedli pracovní diskuze), asi bych je i poznal. Jenže člověk snáze vnímá negativa. Hned za Brnem to kolega ohodnotil slovy: "Nemám dojem, že vjíždím na D1, ale na staveniště."
Kdybychom díky hodinovému popojíždění v úseku 44-35 km D1 nezískali hodinové zpoždění, asi bych si i na Pankráci v Arkádách trochu "užil", tedy se porozhlédl, jak to tam mají, co, kde a jak (není to má obvyklá náplň času, ale raz za čas i láká), takhle jsem si jen v KFC objednal si Strips Menu za 109 Kč a byl zklamaný:
V reklamě píší: "Tři dozlatova usmažené Hot & Spicy™ Stripsy z horní části kuřecích prsou ve vybrané společnosti křupavých hranolků, které se k tomuto menu dokonale hodí. To vše s lahodnou omáčku dle vlastního výběru a bezedným nápojem, kterého můžete vypít, co hrdlo ráčí. Zní to lákavě?" Realita j taková, že skutečně dostanete tři kousky usmaženého kuřecího (těm snad nebylo co vytknout), místo hranolků jsem si zvolil salát Coleslaw, ale ta miska byla nějaká malinkatá, lahodnou omáčkou se rozumí klasický pytlíček kečupu či něčeho podobného... Pociťoval jsem z toho hluboké zklamání.
Jednání bylo nečekaně dlouhé, protáhlo se na tři hodiny. A cesta zpět, po naštěstí nikoliv ucpané D1, pod podmračenou oblohou, částečně za deště, byla jakási neveselá...

Žádné komentáře:

Okomentovat