2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

sobota 26. listopadu 2011

Filípkův den

Dnešní den patřil Filípkovi.
Narozeniny měl sice v pondělí a ve školce je slavil v pátek, ale rodinnou oslavu jsme měli až dnes.
Dopoledne jsme strávili v OD IKEA (děti si hrály v dětském koutku, já zatím s babi okukoval, čím by šlo dovybavit domácnost, a koupil dětem slíbené noční stolečky, a navíc jedno štokrle), pak si děti samy "zaplatily" plyšáčky svými škudlíky, ještě jsme se stavili v OD TESCO (nakupoval jsem jen já, babi s dětmi ochutnávaly na promo dopoledni čísi speciality) a jeli dom.
Odpoledne přišli na návštěvu příbuzní, strejda Vašek s oběma dětmi, strejda Libor s tetou Evou a s Moničkou. Povídání, kávička, dort, dárky. Mezi dárky dominovaly dva, jeden poměrně jednoduchý, činky. Dvě kilové činky, s polstrováním, kdyby Filípkovi spadly.
Druhý dárek je živý! Zlatý křeček (teda, kupodivu je černošedý, jako ten na ilustračním obrázku). Příbuzenstvo mělo po přijetí myšlenky pořídit Filípkovi křečka od nás rodičů "rozděleno úkoly": dvoupatrová klec (viz ilustrační obrázek), pítko (máme dokonce dvě), keramickou mističku na jídlo, dřevěný domeček, velký pytel podestýlky, tyčinku zrníček a běhací kolečko.
Odpoledne křeček prospal (Filípek ho pokřtil "Tmavoočko", nejdříve chtěl říkat "Modroočko", ale pak se nechal přemluvit, že by to jaksi nepasovalo ke křečkovi s očima nedefinovatelné temné barvy).
Teď, zatímco píšu tyto řádky a Filípek poslouchal pohádku z CD (dnes nechtěl čtenou), křeček ožil, prolezl celou klec včetně stropu (šplhá), ochutnal tyčinku ze zrní i ovesné vločky... A Filípek se už začal strachovat, zda křeček nebude v noci rušit... Uvidíme...

Žádné komentáře:

Okomentovat