2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

pondělí 3. ledna 2011

Novoroční ohňostroj, klidná neděle

Z Brna se v posledních letech stává město ohňostrojů. Už o silvestrovské noci vybuchovaly desítky světlic v různých městských částech. Nevyhnuly se třeba ani Chrlicím, které s 3500 obyvateli a venkovskou zástavbou jinak připomínají spíš vesnici, ani Vinohradům, kde barvily nebe nad panelovými domy. Největší ohňostroj odpálili tvůrci v sobotu v 18:00 nad hradem Špilberk. Sledovaly ho tisíce lidí. Novoroční ohňostroj se podle pořadatelů měl stát i pozvánkou na každoroční festival zábavy Ignis Brunensis. Uskuteční se i letos v květnu a červnu, řekl za pořadatele Jiří Morávek. Opět bude obsahovat čtyři soutěžní představení na Brněnské přehradě. Prostředí už dřív Morávek označil za unikátní pro tento účel. Svahy nad přehradou jednak tvoří přírodní amfiteátr, kam se vejde hodně lidí, jednak mohou tvůrci znásobit efekt světel zrcadlením na vodní hladině. Díky tomu se prý také brněnským pořadatelům ohňostrůjné společnosti z celého světa hlásí.
(citováno z mailového zpravodajství ČRo)

Ohňostroj nad Špilberkem jsme sledovali taky z vyhlídky na Pálavském náměstí, a tu kanonádu hned po půlnoci 1.1. též, jen z balkónu bytu.

Co říct k neděli?
Taková poklidná, až bych řekl ospalá, vařil jsem, pekl, dodělával pár restů...
Děti byly dopoledne s Pavlo nakoupit, v Albertu i Bille bylo "vykradeno"...
Mimochodem, zasazená cherimoya (sázeli jsme ji s Filípkem někdy v listopadu) už konečně vyklíčila a vypadá zhruba jako na tomto obrázku (jen máme jedinou rostlinku):

Žádné komentáře:

Okomentovat