2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

sobota 15. ledna 2011

Po bazénu všichni spí (a o požáru v Brně)

Po "automobilovém" nákupu v LIDLu a v KAUFLANDu jsme dnes jeli na bazén na Kraví horu. Poprvé se nám stalo, že jsme museli krátce čekat, než někdo odešel, abychom mohli nafasovat "klíček" (čip) pro vstup na bazén. I když nutno říct, že uvnitř se mi nezdálo, že by bylo výrazně víc lidí než jindy, takže jsme se i při předchozích návštěvách asi pohybovali na oné hranici "naplněnosti bazénu".
Cestou zpět Lenička usnula v autě, teď už spí v postýlce. I Filípka se podařilo uspat velmi rychle, a Pavla pak padla do postele krátce po té, co znovu uspala na chvíli se probudivší Leničku (snědla rohlík a spí dál).
Takže jsem jediný, kdo je tu vzhůru. Poslouchám BBC, snažím se porozumět, "nachytat angličtinu".

A v mailovém zpravodajství ČRo jsem se dočetl něco, o čem na BBC nemluvili:
Demoliční firmy odklízí zbytky hal po požáru
Demoliční firmy nastoupily na místo hasičů k odklízení zbytků hal po ničivém požáru, který ve čtvrtek večer vypukl v tržnici v Olomoucké ulici v Brně. Hasiči na místě zůstávají, zajišťují požární dozor a dohašují zbytky uskladněného materiálu. Řekl to mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Příčinu požáru, který zasáhl a zlikvidovat šest hal vietnamské tržnice, hasiči zatím neznají. Pracují s dvěma verzemi, jednou je technická závada na elektroinstalaci, druhou nedbalost a manipulace s otevřeným ohněm. Škodu hasiči vyčíslili na více než 30 milionů korun. Jedná se pouze o předběžný odhad, který se ještě může významně zvýšit. Ničivý požár zasáhl plochu o půdorysu 72 krát 54 metrů. Ve zničených halách bylo celkem 180 prodejních stánků a kójí.

Žádné komentáře:

Okomentovat