2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

sobota 29. ledna 2011

RRTV, Mediafax a Nova

Jak nemám Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) rád, s jejich názorem a postupem kolem propagace Mediafaxu souhlasím. Zpráva Televizních novin na Nově o nové aplikaci tiskové agentury Mediafax pro chytré mobily s operačním systémem Android, již nejsledovanější česká televize odvysílala v neděli 9. ledna, byla nepřípustnou reklamou, která do zpravodajství nepatří. Nově nehrozí finanční postih, byla pouze upozorněna na pochybení a dostala od Rady lhůtu sedm dní na „nápravu“.
"V reportáži byly propagovány vlastnosti této aplikace, jako přístup k informacím kdekoliv a kdykoliv, bezplatné pořízení aplikace, zájem o aplikaci i její charakter poskytování až sedmdesáti čerstvých zpráv denně. Dále byl propagován záměr v budoucnu vydat aplikaci i pro jiné platformy. Produkty či cesty, které by umožnily divákovi získat zpravodajství od jiných agentur, uvedeny nebyly, čímž mohl být divák uveden v omyl, že není možnost získat do mobilního telefonu zpravodajství od jiných poskytovatelů či jiným způsobem než prostřednictvím této aplikace,"

konstatuje RRTV v tiskové zprávě ze svého posledního jednání.


Více detailů najdete na serveru digizone.cz v článku RRTV: Mediafax v Televizních novinách Novy byla nepřípustná reklama.

Žádné komentáře:

Okomentovat