2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

sobota 18. srpna 2012

Jak to dopadne s DPH?

Jsem moc zvědav, jak to dopadne s DPH:

Václav Klaus pro MfD: Petr Nečas dělá s daněmi fatální chybu
Podle prezidenta Václava Klause je zvyšování daní v této době ekonomická sebevražda. Míní, že premiér Petr Nečas (ODS) dělá s daněmi fatální chybu. Pro sobotní Mladou frontu Dnes (MfD) tak prezident reagoval na Nečasova slova v pátečních Lidových novinách. Premiér v nich mimo jiné uvedl, že ústup od zvýšení daní by byl špatným signálem finančním trhům, že vláda ustupuje od své konsolidační strategie. "To by byl krok za hranicí politické a ekonomické hlouposti, to už je na hranici politické a ekonomické debility," řekl Petr Nečas. Podle Václava Klause je premiérův výrok absurdní a těžko pochopitelný. "Skoro se mi nechce věřit, že ho učinil. Kdybych chtěl jeho slova parafrázovat, namítl bych, že je naopak na hranici politické a ekonomické sebevraždy v této době daně zvyšovat," uvedl Václav Klaus. "Myslím si, že v obou případech - jak ve věci samé, tak ve způsobu jejího prosazení - dělá pan premiér fatální chybu," dodal. Není to poprvé, co Václav Klaus kvůli daním vládu kritizuje. Předmětem sporu byly daně již loni, kdy Nečasův kabinet prosadil zvýšení dolní sazby DPH s důchodovou reformou. Současný vládní konsolidační balíček, který obsahuje mimo jiné zvýšení DPH na 15 a 21 procent, odmítl ve čtvrtek Senát. Vláda nyní bude ve sněmovně potřebovat hlasy nejméně 101 koaličních poslanců, aby senátní veto přehlasovali. Koalice má přitom oficiálně 100 poslanců a proti zvýšení DPH se bouří taky část poslanců ODS.


My si dnes užili odpočinkový den.
Dopoledne doma trochu pracovní, úklid, žehlení,, vaření, převlékání postelí...
Odpoledne na bazénu na Kraví hoře... Byla tam "hlava na hlavě", v jednu chvíli i 777 lidí - běžně tam bývá tak 300-400 návštěvníků!

Žádné komentáře:

Okomentovat