2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

pátek 16. září 2011

Unaven...

Unaven s koncem pracovního týdne, sedám k počítači (všichni už spí) a zvažuji, co podstatného dnes stojí za to napsat. Po pracovním dopoledni jsem odpoledne zajistil nákup, vyzvedl děti ze školky a zkoušeli jsme na divadelní zkoušce našeho Tanečního divadla MIMI FORTUNAE nejen na zítřejší vystoupení na "brontosauří akci" v Boskovicích.
Prokousal jsem se dnešní mailovou poštou, no a zaujal mne jediný kousek ze zpráv:
Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka chce po vládě, aby navýšila peníze na aktivní politiku zaměstnanosti. Situaci by podle něj výrazně zlepšilo zhruba 500 milionů ročně, z nichž by města s vyloučenými lokalitami mohla financovat vytváření pracovních míst na takzvané veřejně prospěšné práce (VPP). Lídr parlamentní opozice zároveň kritizoval postup vlády premiéra Petra Nečase při řešení problémů na Šluknovsku. Podle něj je liknavý už od prvního dopisu, který do Prahy poslali starostové ještě předtím, než se etnické problémy v regionu začaly zvyšovat. "Reakce pana Nečase byla byrokratická, kdyby reagoval rychle, možná nemuselo dojít k takové eskalaci napětí," prohlásil Sobotka a vyzval Nečase, aby region také co nejdříve navštívil. Sobotka zároveň prezentoval své návrhy na zklidnění situace. "Kdyby se podařilo o 500 milionů navýšit peníze na aktivní politiku zaměstnanosti, tak si myslím, že by bylo možné v těch kritických lokalitách s vysokou nezaměstnaností uspokojit nároky na veřejně prospěšné práce," řekl ČTK. Podle něj by se část dlouhodobě nezaměstnaných mohlo podařit umístit na tyto práce a situace by se tím zlepšila. Potřebné peníze má vláda získat tím, že nebude snižovat daně, uvedl.
Čím že mne to zaujalo? Je to prosté, zatím jsem stesky po tom, že současná politická garnitura "jen škrtá, omezuje, nebuduje nic nového" slyšel jen od obyčejných lidí, teď si to už konečně začíná říkat i politická opozice. Myslíte, že se nad tím konečně zamyslí i koaliční vláda?

Žádné komentáře:

Okomentovat