2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

pondělí 26. listopadu 2012

Malá kulturní revoluce

Kdybych si dnes ráno nepřečetl glosu IH Poražený slavík, ani bych o té "malé kulturní revoluci" nevěděl.
"Myslím si, že tím, jak se k sobě lidi chovají, jsou naštvaní. ... Vyzývám lidi, aby s tím něco udělali a začali tak činit. Jestli chceme začít revoluci, tak nejdřív v srdci a pak v hlavě," podotkl Klus v článku Český slavík: kouzelník Žito, revoluce v srdci a internet pro seniory.
Podle mne už ale ta "malá kulturní revoluce" začala samotným faktem, že hlasy v anketě Český slavík vynesly Kluse a Landu na přední příčky - jsou to totiž podle mne zatím první vážné symboly rebélie... Tedy nepočítá-li odbory svolané demonstrace, kterých si ale už náš politický establishment nevšímá. Ale Českého slavíka si jistě všimnou i čtenáři bulvárních plátků jako je Blesk... A tudíž snad i ta část národa, co jen, dle slov nejhranější z Klusových písní, má ve zvyku jen "probírat všechny nepokoje v pajzlu u piva a stále věří na rytíře z Blaníku".



Další zdroje:

Žádné komentáře:

Okomentovat