2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

úterý 20. listopadu 2012

Otevřený dopis Radě MČ Brno-Vinohrady

Vážený pane starosto, vážení členové Rady MČ Brno-Vinohrady,
žádám Vás o poskytnutí informací dle § 5, odst. 3 Zákona č. 106/99 Sb. ve věci současné situace a budoucnosti ZŠ Čejkovická,
a to zejména o podkladové materiály k
  • 31. schůzi Rady m. č. Brno-Vinohrady (21.11.2012)
  • 32. schůzi Rady m. č. Brno-Vinohrady (12.12.2012)
týkající se dané problematiky, dále pak o záznam jednání k dané problematice a písemné závěry k dané problematice, učiněné na základě podkladových materiálů a zaznamenaného jednání / diskuze.

Veškeré materiály prosím zaslat elektronicky, nepožaduji žádné kopie či tisky - nechť nevznikají žádné zbytečné náklady. A nečekejte, prosím, na konání druhé schůze, zasílejte materiály okamžitě, jak jen to bude možné, aby se předešlo zprodlení, vznikajícímu včasným neposkytnutím informace.

Jako spokojený rodič prvňáčka - žáka ZŠ Čejkovická vás žádám o podporu této ZŠ, jejímž zřizovatelem sice městská část v tuto chvíli není, ale o převedení kompetencí se dlouhodobě na ose městská část - magistrát jedná!
Zvažte, prosím, všechny důsledky, které by s sebou přineslo zrušení ZŠ Čejkovická, resp. její sloučení se ZŠ Mutěnická. Uvědomuji si, že ekonomické hledisko není nezanedbatelné, ale ještě důležitější by měly být zájmy našich dětí, naší BUDOUCNOSTI!
Za důležitý argument považuji fakt, že jediná škola v naší MČ by neměla žádnou konkurenci, a tedy ani motivaci být ještě lepší. Zdravá rivalita je předpokladem úspěchu.
Navíc se domnívám, že vzniklá "veliká" škola by byla ještě více neosobní, bez úzkých vazeb, byla by to pouze "továrna na učení" (už nyní mám mnohé reference o tom, že tento stav na Mutěnické panuje, proto se také rodiče mnoha dětí rozhodli dát své děti na Čejkovickou a na řadu dalších škol mimo naši městskou část).
Žádám vás tedy, abyste se zamysleli nad touto situací z různých úhlů pohledu a zvážili také názory, argumenty a přání dětí a jejich rodičů, pokusili se najít řešení, jak pomoci ZŠ Čejkovická, aby mohla fungovat i nadále...
Dejme dětem šanci ve škole s individuálním přístupem, a hlavně, ve škole, do které se těší a mají ji rády. Můj spokojený syn je důkazem kvalitní práce a přístupu učitelů, vychovatelů a všech zaměstnanců ZŠ Čejkovická.


A mimo jiné, nezavdávejte příčinu vzniku textů podobných tomu na webu www.zitbrno.cz: ZŠ Čejkovická otevírá novou tělocvičnu. Přesto bude nejspíš zoptimalizována. - článek sám i diskuze pod ním nastavuje Radě zrcadlo - nebojte se do něj podívat a pracujte a jednejte tak, aby nikdo neměl důvod takové texty psát!

Žádné komentáře:

Okomentovat