2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

čtvrtek 20. srpna 2015

Aquarium a Pizzeria Asterix

Počasí už má charakter blížícího se konce léta.
Akce Pula - den šestý.
Ráno děti zase zašly nakoupit pečivo a po snídani jsme zamířili na Verudelu do bývalé pevnosti Port Verudela, dnes Aquaria, výstavy mořských živočichů a záchranné stanice pro zraněné želvy.
Port Verudela je citlivě upraven, i původní funkce pevnosti je skrze výstavu fotografií připomenuta.


Pak jsme se přesunuli na pláž Zeppelin, děti okamžitě hopsly do moře, já se po pár stránkách z knihy zašel okoupat také, jen Pavla do vody nevkročila. Ne že by snad moře nějak rychle oproti předchozím dnům vychladlo, ale bylo divoké a vál poměrně studený vítr, který nakonec přinesl i dešťové mraky. A tak jsme pojedli pozdně odpolední krmi a přes přístav, kde jsme se informovali o odjezdech lodi na Fratarský ostrov, zamířili dom.
V pět jsme pak vyrazili do Pizzeria Asterix, já si dopřál "PLODOVI MORA (rajčica, sir, plodovi mora)", Pavla "SELJAČKA (rajčica, sir, šunka, panceta, češnjak, paprika)" a děti napůl "VEGETARIANA (rajčica, sir, paradajz, paprika, krastavci, artičoke, kukuruz, gljive)" - jenže děti se v jídle vrtaly, ujídaly mi doobjednaný salát "SALATA OD TUNE (zelena salata, tuna, masline, sir, rajčica, kukuruz)", půlku jejich pizzy jsem musel dát do krabičky, navíc se začaly shánět po dětském hřišti... Žádná romantika, a za ty peníze to tudíž nestálo.
Cestou dom jsme obdivovali nádhernou viditelnost, vidět bylo až pohoří Ulče s nejvyšším vrcholem Vojek, vzdálení cca 75 km cesty, takže hádám tak 55 km vzdušnou čarou.
U domu si pak chvíli házeli se sousedovic chorvatskou dívkou Janou - musel jsem to těm našim nesmělouškům domluvit.
:-)
A teď už zase všici jako obvykle spí...

Žádné komentáře:

Okomentovat