2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

pondělí 17. srpna 2015

Historické centrum i pláž

Počasí bylo dnes trochu jako na houpačce, a tak jsme tomu přizpůsobili i svůj program.
Akce Pula - den třetí.
Ráno jsem s Pavlou zašel do pekařství, a cestou zpět už mírně "žmurkalo".
Takže jsme dopoledne sedli do auta, dojeli na okraj centra Puly a prošli si historické jádro města. Že jsme tam byli brzy, zpočátku bylo město poloprázdné. Sice sem tam drobně pršelo,ale nám to nevadilo, lepší než uličky rozpálené jižním sluncem. Pevnost, staré římské divadlo (Malo rimsko kazalište), samozřejmě amfiteátr (Arena) a Augustův chrám (přímo před infocentrem). Uličky kolem. Nechali jsme si udělat dvě a dvě stejná trička, dětem oranžová s delfínky, já s Pavlou černá s amfiteátrem, to bude další bezva památka na dovolenou. Pak zmrzlina ve vyhlášené kavárně Corso. A na závěr tržnice a sousedící trh, zkoušíme různé sýry.
Cestou zpět k autu kupujeme pizzu a Lenka volí párek v listovém těstu (abych se v těch zdejších názvech vyznal, našel jsem si posléze bezva webovou stránku klara.hr/pekarski-proizvodi/razno s obrázky a popisy). Místo poctivéo oběda tak jíme chléb s máslem a skvělí zdejší sýr.
A že se oblačno s deštěm průběžně změnilo na polojasno a slunečno, odpoledne míříme na Verudelu, na pláž Umbrela. Setrvali jsme tam snad tři hodiny, skotačili v moři, prošli se k sousednímu zálivu s restaurací Zeppelin-Beach (a cestou minuli i neoficiální nudapláž - web zde), na Zeppelin zamíříme zítra.
"Doma" pak večeře, Lenka si objednala hrníčkovou polévku, pro ostatní jsem připravil "hemenex" z odřezků okrajových špekatých částí skvělé dalmácké šunky pršut (koupili jsme ji hned v LIDLu v akci přes 1,5 kg).
Děti si pustily anglické dětské pořady, ale Lenka brzy usnula, Pavla už taky a já půjdu brzy též.
Jsme z toho dne moc příjemně unaveni!

Žádné komentáře:

Okomentovat