2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

středa 19. srpna 2015

Trh, propršené odpoledne a pevnost

Počasí se zase zhouplo, ochladilo se a celé odpoledne lilo jako z konve.
Akce Pula - den pátý.
Ráno děti nakoupily zase samostatně v pekařství, po snídani jsem s nimi jel zase do města. Zaparkovali jsme opět u ekonomické školy v ulici Kovačićeva souběžné s ulicí Radićeva mezi bytovkami a nejkratší cestou došli k tržnici. Nakoupili jsme si čerstvá vajíčka, cibuli, hrozno, levanduli, sýry a skvělý domácí tvaroh.
Cestou zpět se rozpršelo a odpoledne z nebe padaly doslova proudy vody. Tudíž jsme zůstali na pokoji, nejprve jen uzobávali sýry a zbaštili ten bezvadný tvaroh, pak jsem smažil palačinky a odpoledne utíkalo. Byť venku do mraků někdo stále vkládal stovky konví...
Usnula Pavla, usnul jsem tentokrát i já :-o
Když jsem se v sedm probudil, bylo po dešti a hodiny ukazovaly sedm večer. A tak jsme po rychlé večeři vyrazili na výlet nahoru k pevnosti Tvrđava Casoni Vecchi, ale nutno říct, že pevnost nic moc, někdo ji obývá (že by někdo z toho spolku, co ji chtěl opravovat?) a má tudíž poněkud "bezdomovecký ráz".


Ostatně i těch několik značně ošuntělých paneláků na opačné straně kopce směrem k historickému centru Puly vůbec nepůsobí dobrým dojmem.
Dětem se moc líbilo dětské hřiště na konci ulice Rogreggerova, z umělého kopečku je tam pěkný rozhled na Marínu a poloostrov Vedurela. Nad mořem se blýskalo. Cestou zpět jsme se ještě stavili v obchůdku Ruža, koupili dětem marmeládu, nám "víno s oslíkem" (obyčejné, ale tradiční chorvatské víno, a trychtýřky, dílek vybavení, který v pronajatém bytě nějak postrádáme).
Doma děti skoro okamžitě usnuly, Pavla je následovala...

Žádné komentáře:

Okomentovat