2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

středa 11. června 2014

Vedrooo

"Dopoledne by to ještě šlo, ale po poledni se mozkové závity prostě zastavují..." - tak nějak jsme to s kolegou v kanceláři charakterizovali. Po poledni bylo venku 32°C. Cestou dom pak "dálnice vykazovala" vzduch 33°C, asfalt 44°C.
Ale pobavil jsem se při přečtení (v rádiu povídali o bouřkách, povídají celý den, a já se koukl na web a omylem zabloudil až na blesk.cz):
... Podle meteoroložky Dagmar Honsové se dá očekávat, že už dnes večer naše území zasáhnou místy přívalové deště doprovázené mohutným burácením z nebes. ... Je to důsledek ochlazení, které nás v následujících dnech jisto jistě nemine...
Zajímavé, podle paní meteoroložky důsledek (bouřky) předchází příčiny (pozdější ochlazení) - tedy důsledek může předcházet svou příčinu :-)
A kdy bude zase zítra znamenat včera?

Každopádně nepřestávající vedro nám dnes pěkně "pocuchalo" generálku na zítřejší divadelní představení... A teď večer jsme ještě i já i Pavla chystali kostýmy. A máme toho za celý den oba "plné kecky".

Žádné komentáře:

Okomentovat