2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

středa 4. dubna 2012

Padesát tisíc

Tak jsme byli málem padesátitisícími návštěvníky hvězdárny.
Jak jsem včera psal, večer jsme vyrazili na hvězdárnu na přednášku předního českého popularizátora astronomie Jiřího Grygara Žeň objevů 2011.
Na úvod jsme se dozvěděli, že je mezi námi (o tři řady a pár sedadel vedle než já a Pavla) i pan Dušan Ráček z Brna (počítáno dle řady a sedadla návštěvník číslo 50.000 od znovuotevření hvězdárny po rekonstrukci). Z rukou ředitele Hvězdárny a planetária Brno Jiřího Duška a od Jiřího Grygara obdržel pamětní list a drobné dárky.
Mimochodem, hvězdárna připravuje pro letošní rok další významnou investici, která tuto instituci ještě více zatraktivní. Jedná se o digitalizaci sálu velkého planetária (100% dotace z MŠMT ČR).


Nezapomeňte, že dnes už odchází Venuše od Plejád, já se hned po divadelním tréninku podívám... (pokud nebude tak zataženo jako právě teď).

Žádné komentáře:

Okomentovat