2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

sobota 28. dubna 2012

Už se okupuje i u nás

Tak jsem se dočetl ve zprávách, že už se "okupuje" i u nás:
Na pražském Klárově roste tábor nespokojených se současnou politikou
Na pražském Klárově vyrůstá stanový tábor příznivců hnutí Okupujte (Occupy), kteří po vzoru světových protestů proti současnému politickému zřízení chtějí "okupovat" travnatou plochu poblíž stanice metra Malostranská. Stojí několik stanů, na místě je přibližně stovka demonstrantů. Čekají je diskuse, přednášky či happeningy. Hnutí klade důraz na přímou demokracii, o dalším programu rozhodne proto sněm složený ze všech účastníků. Podle organizátorů má mít akce od počátku do konce nenásilný charakter. Aktivisté chtějí ve stanech vydržet minimálně do 12. května, kdy se uskuteční celosvětové protesty hnutí Occupy. Mnoho účastníků protestního tábora mluví o nutnosti politické změny. Upozorňovali na to, že za celosvětovou hospodářskou krizi podle nich mohou banky a politici, a ne lidé, na něž dopadají vládní úsporná opatření. Objevili se i demonstranti proti kontroverzní mezinárodní smlouvě ACTA, která podle nich radikálně omezí svobodu na internetu.
Podle policejní mluvčí se aktivisté přespáním ve stanech nedopustí žádného prohřešku. Podle petičního zákona nic neporušují, protože (jejich) stany jsou vedeny jako petiční stany, kde lidé mohou podepisovat petiční archy. Tábořící lidé na své stany připevnili stránky s textem petice požadující změny v politice.

Žádné komentáře:

Okomentovat