2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

pátek 30. ledna 2015

Klesám...

Zase jsem nějaký unavený, zmrzlý, jako praštěný pytlem. I když se snažím tvářit "jakoby nic".
V rádiu povídali cosi o nízkém tlaku, "...v těchto dnech podle meteorologů klesá nadprůměrně rychle. Naměřené hodnoty se blíží rekordu z roku 1989, překonán by ale být neměl. ... Hodnoty tlaku přepočtené na hladinu moře se dnes budou pohybovat kolem 974 hektopascalů. ... Kvůli tomu můžou mít zdravotní problémy například kardiaci, lidé s nemocemi dýchacího ústrojí, starší občané nebo psychicky labilní jedinci. ... Pro většinu území republiky, s výjimkou západní poloviny Čech, biometeorologická předpověď na zítřek udává vysokou zátěž, tedy stupeň tři. Náhlý pokles tlaku spojený s přechodem okluzní fronty může zvyšovat zátěž lidí s nemocemi dýchacího ústrojí, kardiaků, starších občanů a psychicky labilních jedinců." (zdroj: [1], [2])
Mám se považovat za kardiaka, když beru prášky na tlak, či za psychicky labilního jedince? Kolega mi odpověděl: "Vyber si."
:-)


Každopádně, po poledni jsem dojel z práce ("kos" se s námi loučil větou "be careful driving home") domů do bytu na Prušánecké (po nákupu v LIDLu a u benzínky SHELL), věnoval se nádobí, prádlu a Velinskému.
Takže si užívám v podstatě poklidný podvečer a večer. Děti jsou u babičky (mé maminky), Pavla na návštěvě u své maminky, jež se stále ještě "nevylízala" z pobytu v nemocnici...

Žádné komentáře:

Okomentovat