2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

pondělí 22. února 2010

Pondělní "útržky"

Lenička včera dostala roztomilou žertovnou pohlednici k svátku (i když asi obrázek moc nechápala, na počítač se na něj přišla podívat) od příbuzných ze Soběslavi:
Milá Leničko!
Přejeme Ti všechno nejlepší k Tvému dnešnímu svátku a už brzo Ti pošleme babičku domu.
Pusinku posílají všichni ze Soběslavi.
teta Jitka, strejda Fanda, Kubík, Honzík, Karasovi a praděda

Ve "vodafoňáckém časopise Čili-chili jsem četl nádherný článek na téma přehnaného uklízení, jmenoval se Špínou ku zdraví a nejvíc se mi na textu líbily tyto dva odstavce:
Z koupelen jsme si udělali svatyně, jen dezinfikované je opravdu čisté a naše děti nejsou v bezpečí, pokud je dvakrát denně nevymácháme v savu. Náš imunitní systém se ovšem reklamami neřídí a jede si dál v levelu obranyschopnosti nastaveném během staletí prožitých ve svinčíku. Očekává, že v dětském věku vysmejčíme každý zaneřáděný kout, co najdeme na podlaze, si nacpeme do pusy a mezitím se budeme mazlit se slepicemi a dalšími parazity prolezlými miláčky.
V dezinfikovaném prostředí nemá co na práci a není se co divit, že když už se k nějaké té záchranné akci dostane, tak zpanikaří. Alergie není nic jiného než taková přehnaná reakce našeho imunitního systému. Dokážete si představit hasiče útočícího vodním dělem na zapálenou svíčku? Nebo odháněče much s lopatou v ruce? Nějak tak to prý v našem špíně neuvyklém organismu funguje.

Opět mne v týdeníku Euro zaujal jeden článek natolik, že jsem si dal tu práci a na sekci citací jej nyní najdete, je to povídání o fenoménu nulové bankovky jako boje proti korupci.
A v přehledu zpráv ČRo jsem se dočetl, že už nemáme březen označovat jako měsíc internetu ale měsíc čtenářů:
Knihovníci vyhlašují březen jako měsíc čtenářů
Svaz knihovníků vyhlásil na letošní březen nultý ročník nové kampaně Březen - měsíc čtenářů. Navazuje ale na předchozí aktivity knihovníků, kteří z někdejšího měsíce knihy později v souladu s novými funkcemi knihoven udělali měsíc internetu. Vždy ale chtěli především nalákat čtenáře do knihoven a přivést velké i malé k lásce k četbě. S různými akcemi a aktivitami se k nové kampani přihlásilo přes 200 knihoven z celé ČR. "V centru našeho zájmu je čtenář a čtení, tedy ne kniha (předmět) ani knihovna (instituce), ale čtenář, aktivní uživatel knihovny i ten, který v knihovně nikdy nebyl a zatím ani být nechce," uvedl Roman Giebisch z Národní knihovny. Na internetové adrese svazu knihovníků najdou zájemci seznam přihlášených knihoven i tipy na akce, které mohou sami uspořádat.

Žádné komentáře:

Okomentovat