2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

středa 1. září 2010

Výluka na Joštově

Tak nám v centru města zase pozměnili plán dopravy kolem Joštovi.
Ještě že jsem v těch končinách už cca půl roku nebyl a osobně si s tím nemusím lámat hlavu...

Přehledně slovně se to dá popsat takto:

Změny ve výlukové organizaci tramvajové dopravy od 1.9.2010

Linka 1 v provozu nadále beze změn.
Linka 2 obnovuje provoz v celé trase Stará osada - Ústřední hřbitov - Modřice.
Linka 3 je nově vedena pouze v úseku Židenice, Stará osada - Česká (tramvaje dále pokračují jako linka 12 - viz níže; ruší se okružní zakončení Rooseveltovou - Masarykovou).
Linka 4 obnovuje provoz v úseku (Obřany Babická -) Maloměřický most - Hlavní nádraží - Česká a dále pojede odklonem ulicí Pekařskou do smyčky Mendlovo náměstí.
Náhradní doprava ve zbývajícím úseku je zajištěna mimořádnou autobusovou linkou x4 na trase Česká (nová zastávka na ulici Joštově společná s linkami 3, 5, 6, 7, 11 směr Moravské nám.) - Masarykova čtvrť, Náměstí Míru.
Linka 5 se vrací na původní trasu Štefánikova čtvrť - Česká - Mendlovo náměstí (- Ústřední hřbitov, smyčka).
Linka 6 rovněž obnovuje provoz na původní trase Královo Pole, nádraží - Česká - Mendlovo náměstí - Starý Lískovec.
Linka 7 pojede po původní trase Štefánikova čtvrť - Česká - Mendlovo náměstí - Bohunice, Švermova.
Linka 8 je vedena nadále pouze v úseku Líšeň, Mifkova - Hlavní nádraží - Nové sady, smyčka (opatření je stále nutné s ohledem na nezbytné předisponování části obousměrných tramvají pro zajištění provozu níže uvedených náhradních linek x11 a x13; náhradou je do Starého Lískovce vedena linka 13 a do smyčky Švermova v pracovních dnech také linka 10).
Linka 9 v provozu beze změn.
Linka 10 je v pracovních dnech od 5 do 18:30 hodin (o prázdninách od 5 do 8 a od 14:30 do 17 hodin) vedena po trase Stránská skála - Hlavní nádraží - Bohunice, Švermova, v ostatní době jen do smyčky Nové sady.
Linka 11 je nově vedena pouze v úseku Lesná, Čertova rokle - Česká (tramvaje dále pokračují jako linka 12 - viz níže; ruší se okružní zakončení Rooseveltovou - Masarykovou).
Linka 12 obnovuje provoz v úseku (Komárov -) Zvonařka - Hlavní nádraží - Husova - Česká (tramvaje dále pokračují jako linka 3 nebo 11; ruší se odklon do Starého Lískovce, kam nadále od hl. nádraží jezdí linka 13 a v pracovních dnech na Švermovu také linka 10).
Linka 13 jede stále pouze v úseku Juliánov - Hlavní nádraží a dále ulicí Renneskou do Starého Lískovce, doplněny jsou spoje v úseku Geislerova - Hlavní nádraží - Starý Lískovec.

Pro zajištění provozu ve zbývající provozních úsecích tramvajové sítě jsou zřízeny mimořádné náhradní linky provozované obousměrnými tramvajemi typu KT8:
Linka x11 na trase (Bystrc, Rakovecká -) Vozovna Komín - Horova - Konečného náměstí - Česká (provizorní úvraťová konečná na začátku ulice Veveří u Žerotínova náměstí),
Linka x13 na trase Technologický park - Konečného náměstí - Česká (úvraťová konečná společná s linkou x11).

Žádné komentáře:

Okomentovat