2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

středa 8. června 2011

Malé muzeum loutek

Jak si lze přečíst například na serveru divadlo.cz či v tištěných periodicích, brněnské Divadlo Radost vybudovalo malé muzeum plné loutek.
Divadelníci v nové budově představují loutky z inscenací, které soubor uváděl ve své více než šedesátileté historii. Z každého představení divadlo zachovalo několik nejhezčích loutek. Jejich autory jsou mnohdy renomovaní výtvarníci. Divadlo chystá průběžné obměny expozice. Nová budova tvarem připomíná příď lodi, která vyplouvá z areálu divadla do rušné ulice Cejl. Její dostavba završila mnohaletou rekonstrukce divadla, jež začala v roce 1999. Celá oprava stála 140 milionů korun, poslední etapa s budováním muzea, provozního zázemí a úpravou dvorany si vyžádala 44 milionů. Přibližně v půlročních intervalech se expozice v muzeu loutek obmění. V depozitářích je daleko více loutek, než muzeum dokáže pojmout. Celkem jich má Radost asi 1500.

Žádné komentáře:

Okomentovat