2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

úterý 7. června 2011

Sleduji Klause

Jak nasvědčuje záložka Zatracovaný i vyvyšovaný (vpravo v horní části mého blogu), sleduji kroky našeho pana prezidenta, čtu jeho knihy i knihy o něm, a sleduji zprávy, které se ho týkají. Ve včerejším zpravodajství ČRo mne tedy zaujalo:

Prezident republiky podpořil tradiční zdroje energie
Prezident Václav Klaus dnes podpořil tradiční energetické zdroje. Podle něj je nutné přemýšlet o spotřebě energie, nikoliv útočit na její výrobce. Prezident to řekl dnes v Duchcově na Teplicku, kde bylo do provozu uvedeno nové velkorypadlo v hnědouhelném dole Bílina. "Jsem už celé desetiletí strašně nervózní z toho, jak všichni útočí na výrobu energie, ale nikdo neútočí na její spotřebu. A to je strašně laciné gesto," řekl prezident Klaus. "Jako každému rozumnému člověku mi musí jít o to, aby ta naše země fungovala, aby ta naše ekonomika fungovala. K tomu, aby mohla fungovat taky potřebuje nějakou energii. Takové ty módní vlny, že zakážeme všechno, zakážeme uhlí, zakážeme jadernou energetiku a postavíme si všude větrníky, já tomu moc nevěřím. A proto si myslím, že touto symbolickou cestou je potřeba dát signál, že i takovéto věci jsou potřeba. A ne aby se všichni tvářili, že potřeba nejsou," řekl Klaus. Prezident okomentoval i strach německých politiků z jaderné energie. "Já se usmívám, když vidím, že v Německu zavřou jaderné elektrárny z bezpečnostních důvodů, ale jestli jste si všimli, tak na nemoc z ozáření ani v japonské Fukušimě, ani v Německu zatím nikdo neumřel. Ale na okurkovou chřipku už jich umřelo 22," dodal Klaus.

Za názory ke klimatu prý Václava Klause v Austrálii čeká chladné přijetí
Australští poslanci včetně premiérky Julie Gillardové chystají zřejmě příští měsíc chladné přivítání pro českého prezidenta Václava Klause kvůli jeho názorům na teorii globálního oteplování. Podle organizátorů návštěvy setkání s Václavem Klausem odmítla jak kancelář předsedkyně vlády, tak premiér státu Viktorie Ted Baillieu nebo předseda vlády Západní Austrálie Colin Barnett. Napsal to dnes na svých webových stránkách list The Australian. Václav Klaus se má v Austrálii pode listu zúčastnit série seminářů, které organizuje tamní Ústav pro veřejné záležitosti (IPA). Organizátoři návštěvy oslovili několik politiků s nabídkou, že uspořádají s českým prezidentem setkání. Klausův mluvčí Radim Ochvat dnes ČTK řekl, že konferenční cesta prezidenta do Austrálie se připravuje. Ucelený program návštěvy ale prý zatím není znám.

Žádné komentáře:

Okomentovat