2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

úterý 14. prosince 2010

Hlupáci a predátoři

Hlupáci a predátoři je titulek textu páně IH. Dovolím si z něho citovat tři věty a odeberu se spát po náročném dni (Filípek má jakousi horkost, Leničku je poslední dobou těžké uspat, když se tu děti točí, pobíhají, něco chcou, ani práce na "písidle" mi skoro vůbec nejde):
Je s podivem, jak stát ústy nejvyšší autority přes finance konstatuje, že občan je hloupý a tudíž snadnou kořistí, ale nebere toto zjištění jak podnět občana ochránit. Nebyl by přitom problém uzákonit, že přístup k úvěru mohou mít pouze absolventi řekněme dvouletého kurzu finanční gramotnosti! Nechat finanční predátory masakrovat bezbranné občany a ještě obětem jízlivě říkat dobře vám tak, když jste hloupí, to tedy nemá úroveň.

1 komentář:

  1. Dle mailového zpravodajství ČRo z 13.12.2010 třeba nebude tak zle:
    ---
    MF chce zlepšit finanční vzdělání obyvatel, je velmi nízké
    Ministr financí Miroslav Kalousek chce ve snaze posílit finanční vzdělávání v Česku předložit vládě výsledky komplexního průzkumu finanční gramotnosti v ČR. Podle zjištění studie totiž většina lidí přistupuje k financím lehkomyslně a nezná ani základní finanční termíny. Ministr Kalousek to uvedl na pondělní tiskové konferenci. "Ty výsledky jsou pro mne zcela šokující. Ne že bych byl optimista, ale že míra negramotnosti je taková, to mne opravdu překvapilo," uvedl ministr. Téměř dvě třetiny lidí nečte podle ministra smlouvy, ve kterých se zavazují k dlouhodobým platbám, v celém rozsahu. "Lidí tak podepisují smlouvu, která je neodvolatelná a přitom může být likvidační pro něj i jeho rodinu," upozornil Miroslav Kalousek. Stejně tak je podle něj na průzkumu vidět, jak se míjí účinkem pravidla, která pro zprůhlednění trhu zavedl stát.
    ---

    OdpovědětVymazat