2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

středa 8. prosince 2010

Rodinné střípky (a něco navíc)

Cestou z VO v neděli si Filípek pochvaloval, že už je ve vlaku "jako doma"... No prostě cestování vlakem mé děti zatím považují za dobrodružství, a to je dobře. Až zase začne sněžit a vlak budu nucen vyhodnotit jako dostatečně významně bezpečnější způsob dopravy, byť časově delší, než auto, zase se na něj můžeme spolehnout (a nutno říct, že naštěstí bylo vše skoro dle jízdního řádu).
Náš malý pětiletý rozumbrada už nám zase trochu "řídí" domácnost, začíná mít svá přání co si obléci atd. A Lenička se samozřejmně "opičí", byť je jí o dva a půl roku méně...

Filípek si se mnou včera před spaním nejen četl, ale i hrál na počítači hry ze serveru kikaninchen.de, jež jsme objevili na dovolené v Lednici... A objevovali jsme, co vše ten server nabízí, omalovánky, obrázky..


Za přečtení podle mne stojí (starší) článek Kalousek si od vás půjčí 10 miliard. Aby vás vychoval... Obzvlášť ta závěrečná poznámka:
...
Tůma se pozastavuje nad Kalouskovým prohlášením, že když budou mít lidé dluhopisy, budou si prý dávat veliký pozor, jestli stát dobře hospodaří. "Myslím, že sám Kalousek velmi dobře ví, že to není příliš reálné. I když představa rozzlobených držitelů dluhopisů defenestrujících ministra financí je docela zajímavá," říká Tůma.
Skeptický ke zveřejněným argumentům je také hlavní ekonom Patria Finance David Marek. "Dluhopisy pro domácnosti mají posloužit ministerstvu financí jako způsob, jak rozšířit způsoby financování státního dluhu a nespoléhat tolik na finanční trhy, které neodpouští příliš mnoho chyb. Všechny ostatní argumenty jsou jen zástěrkou tohoto skutečného motivu," domnívá se.

Žádné komentáře:

Okomentovat