2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

sobota 2. února 2013

Mediální kotrmelce

Máme týden po prezidentských volbách.
Neviditelný pes stojí stále pěkně napravo a opírá se, někdy spravedlivě a vyrovnaně, do Nečase i Sobotky na straně jedné (čtěte zde: Hroznýš královský očima králíků), a někdy zcela jednostranně do odsouzení Adama Drdy za jeho tendenčnost (čtete "Pěkně to začíná" v článku zde).
Že se mi zdála celá kampaň před prezidentskými volbami hodně tendenční, už jsem psal mockrát. Adam Drda je jen jedním z příkladů oné (eufemisticky řečeno) tendenčnosti (více viz články V IDnes by se měli poučit, co je to veřejnoprávní vysílání, O nenávistném šklebu a dvojím metru a jiné.)
A zajímavé je, jak se veřejné diskuse odvíjejí dál zobecňujíc (viz články Dvě odtažité otázky nad výsledkem prezidentských voleb, Velice neobjektivní prosbovýzva ke složení zbraní obou táborů) a kam se posouvá diskuze na téma učitelka Baborová a politruk Sloup (viz texty Proč je absurdní demonstrovat proti výsledkům demokratických voleb?, Demokratická volba nemůže znamenat pašalík omezený jen časem.
Máme tu na našem "českém a moravském dvorečku" pravolevé boje, pro jedny píší jedna média, pro jiné jiná. Jednou se nám zdají jedna objektivnější, podruhé jiná. A pravda? Není. Jsou jen různé pohledy na věc.
A je to jen ta naše "demo-demokracie", v níž máme jednou za pět let zvolit mocipány a pak "držet hubu a krok". Alespoň tak si to mnozí představují, vyhovuje jim to...


Filip i Lenka se jeví už celkem v pohodě, zato mně luplo v zubu a část se odlomila, sice je stále uchycena v dásni, ale kývá se a kousat mohu jen na opačné polovině úst, jinak to bolí.
Takže v pondělí do práce pojedu, ale budu muset hned ráno ke své zubařce...

Žádné komentáře:

Okomentovat