2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

středa 18. prosince 2013

Doražen

Po pracovním dni, o jehož obsahu se neodvážím napsat "ani půl slova", odjíždím domů psychicky zcela na dně.
K tomu diskuse s kolegou na politické téma:
Ze sedmi politických stran, které jsou zastoupeny v parlamentu, jsou tři cizinci jejich předsedové. Andrej je Slovák, Karel je Rakušák a Tomio je Japonec. Poslanci těchto tří stran by dali dohromady téměř sto poslanců. Náš národ opravdu nemusí být okupován, jsme schopni se nechat kolonizovat bez boje.
...
Po roce 1989 byl u nás uměle vytvářen kapitalismus destrukcí socialistické ekonomiky a programovým vytvářením zbohatlíků, kteří byli spjati s novým režimem. Do roku 2000 byla zničena naše minulost a od roku 2000 byla systematicky ničena naše budoucnost. Od příštího roku budeme díky drastickému snížení životní úrovně zažívat plody kapitalismu. Plody kapitalistické kontrarevoluce budou pro drtivou většinu našeho národa velmi trpké. Kalich hořkosti bude nutné vypít až do dna. Čtvrt století bezuzdného plundrování povede k poklesu, který jsme ještě nezažili a budeme z něho všichni překvapeni. Kapitalismu ve stávající podobě zvoní hrana a je třeba si tuto pro mnohé bolestnou pravdu uvědomit.
Text mi poslal mailem a v autě jsme o něm mluvili. To mne doslova dorazilo. Pro dnešek prostě tímto citátem končím. Nemám sílu k tématu uvést více.

Žádné komentáře:

Okomentovat