2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

pátek 20. prosince 2013

Kdopak udělal chybu tentokrát?

Nejdříve jsem si myslel, že se opakuje loňský příběh, jak jsem jej popisoval v příspěvcích Balík do ruky? a Česká pošta se kasá...
Ale pak jsem si podrobně pročetl mail, co dorazil po "neúspěšném pokusu o doručení" a zjistil, že tentokrát je zádrhel někde jinde, v něčím "tupém" software.
Totiž, adresu jsem jako zákazník internetového obchodu nepsal ručně, ale volil z tzv. popup menu, ve struktuře ulice / číslo popisné / číslo orientační.
No a že nějaký software (nejspíš ten poštovní, přebírající údaj od obchodníka) nepočítá s patřičnou délkou řetězce, je v mailu uvedeno "Doručovací pokus na adrese Prušánecká 4150/1, 62800 Brno - Židenice nebyl úspěšný." Jenže naše adresa není Prušánecká 4150/1, 62800 Brno - Židenice (taková adresa vlastně neexistuje). Naše adresa je Prušánecká 4150/18, 62800 Brno - Vinohrady. Ta chyba s číslem popisným a orientačním (místo 18 jen cifra 1) je nejspíš dána jen špatně nadimenzovanou délkou řetězce v databázi (domýšlím si jako "ajťák"), ta druhá chyba, Židenice versus Vinohrady, to je nějaký historický relikt v katastrálních údajích, o té ví kdekdo včetně pošťáků, a všichni se s tím tak nějak smířili. Vinohrady totiž původně byly podmnožinou Židenic, dnes sice mají svůj ÚMěČ, ale katastrální mapy si stále trvají na svém původním "městská část Židenice". A hold do sebe pak tuto nelogičnost přebírá kdejaký software (nejen ten SW České pošty).
Říkejme tomu problému nejlépe asi "zkostnatělá státní správa a přidružené organizace"...

Žádné komentáře:

Okomentovat