2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

úterý 25. prosince 2012

Dvanáct měsíčků

Do třetice všeho dobrého si dovolím příspěvek nazvat podle pohádky, kterou jsme sledovali, a k povídání o pohádce nabalím povídání další.
O pohádce pro včerejší večer se toho dá hodně přečíst na internetu: Co k tomu mohu dodat já?
Barometr - naše děti - pohádku hodnotí kladně, Lenka byla zaujata pohádkou až do konce, Filípek nikoliv, ale jeho pozornost odváděla touha skládat LEGO.
Já osobně jsem nadšen - asi za to může věk - právě tím, že i v současnosti umí u nás doma natočit pohádku, která je dle mého schopna konkurovat Mrazíkovi i Třem oříškům pro popelku (snad právě tím, že je trochu připomíná, ale je jiná) a která je nádherně doplněna záběry na Lysou horu a Beskydy a krásně zapracovává naši keltskou minulost ("páni měsíčci" byli pro mne prostě druidové i bez toho malého "stonehenge").

Dárky, které měly u dětí největší úspěch, byly dle očekávání:
* pro Filípka LEGO 8486 Mac kamión a hodinky;
* pro Leničku LEGO 4435 Autíčko s karavanem a mluvící panenka.
Se skládáním stavebnice LEGO musel Filípek Leničce trochu pomáhat (a já jemu, když se mu skříň kamionu 2x podařilo sestavit chybně), ale už tu s oběma hotovými "výrobky" nadšeně pobíhali oba dva po bytě.
A vůbec bylo skládání a stavění ze stavebnice LEGO dnes naším hlavním programem...

Dnes večer už se "nepohádkovalo", spát šly děti po osmé. Akorát už jaksi "nefunguje" oblíbený Animáček, a "náhražka" - seriál Scooby-Doo na Smíchově byl poněkud problematický, je nějaký problém se signálem multiplexu 4 (detailní info o vysílačích a pokrytí zde), občas máme sice kvalitní obraz, ale jaksi žádný zvuk - návrat do éry němého filmu?

1 komentář:

  1. Ani start nového kanálu Smíchov z rodiny Nova Group se neobešel bez „porodních bolestí“. Ty se konkrétně týkaly multiplexu 4, který je chápan jako primární distribuce této stanice. Od nedělního večera, kdy program zahájil vysílání, až do noci z úterý na středu, měly některé televizory a set-top-boxy problém s příjmem zvukové složky...
    Zdroj:
    http://www.digizone.cz/clanky/start-smichova-se-neobesel-bez-problemu-nova-se-za-ne-omluvila/

    OdpovědětVymazat