2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

pondělí 5. března 2012

Infekce doby

Procházím si dnešní mailovou poštu a hle - inspirace pro blog:
Infekce doby, tak se zove song, kolující Internetem, v mnohém připomínající písně KK (ačkoliv je styl jiný, texty jsou podobného ražení, jako byla Krylova Demokracie).
Tak už jsou tady,
stejně tak jako kdysi,
kupředu zády
samet a kompromisy

a plán se daří
snadnou si kořist dělí
namísto tváří
koukáš jim do prdelí
...
Sice trochu drsnější, ale...

Pravda je, že jsem si zatím vůbec nestihl prostudovat, kdo že je to ten Ziggy, který song zpívá, co je zač ona Holešovická výzva či Národní rada, kteréžto objekty (či spíš subjekty) jaksi na onen song tak nějak navazují či jsou s ním provázány... Zatím o tom nic nevím, ale je třeba se vzdělávat.
Protože fakt, že je s touto společností něco špatně, ten už je zmiňován z příliš mnoha stran a svým způsobem ho cítím a vnímám i já...
Nejsem sice žádný "občanský aktivista", a demonstrovat 15. března zcela jistě nepůjdu (technicky by to ani nešlo, nebudu v ČR), ale je dobré vědět o tom, že u nás roste cosi, co snad lze srovnávat s hnutím Nespokojených...
A hlavně přemýšlet...
Protože jinak nám, tak jako v pohádce Čertův švagr, budou jiní říkat, že na přemýšlení jsou tu jen oni (v té pohádce to byl sám Lucifer a jeho "zapisoválek").


A ať se mi někdo diví, že sleduji i takovéto informace, když nad těmi "z oficiálního proudu" zůstává rozum stát... Kam to naši politici vedou? Třeva v dnešním zpravodajství ČRo, hlavní zpráva:

Soud otevřel případ údajné korupce ve straně Věci veřejné, Škárka obviňoval Bártu, ten jeho slova odmítl
Poslanec Jaroslav Škárka před Obvodním soudem pro Prahu 5 obvinil předsedu poslanců Věcí veřejných Víta Bártu z autokratických praktik ve straně - jmenovitě ze sledování politiků, vydírání či netransparentního financování. Bárta veškerá jeho slova odmítl. Jeho advokát Oldřich Chudoba dokonce připomenul Škárkovi, že by se mohl dopustit křivého obvinění. Státní zástupkyně viní Bártu z podplácení bývalých stranických kolegů - Škárky a Kristýny Kočí. Bývalý ministr dopravy podle ní dal Kočí půl milionu korun, které jí předal v obálce v restauraci. Chtěl tak prý posílil svůj vliv ve straně. Také údajně chtěl, aby Kočí vedla poslance VV k loajalitě a kriticky proti němu nevystupovala. Škárkovi dal pak podle spisu Bárta 170.000 korun. Požadoval prý po něm, aby prosazoval jeho zájmy v plzeňské organizaci VV. Škárka čelí obžalobě z přijímání úplatku. Úplatek údajně vzal a část peněz použil. Podle žalobců vše ohlásil pozdě, až ve strachu z medializace.
Škárka i Bárta obžalobu odmítli. Nezařazený poslanec se pak pustil do podrobného líčení poměrů ve Věcech veřejných. Strana se podle něj poté, co do ní vstoupil Bárta, značně změnila. Podle Škárky v té době také začala být strana velmi netransparentně financována. Na volební kampaň prý Bárta dostal půjčku 200 milionů od kontroverzních podnikatelů Tomáše Hrdličky a Romana Janouška s tím, že později bude muset vrátit dvojnásobek. Jemu prý nabízel milion korun za to, že složí poslanecký mandát. Poslanec byl podle svých slov také u jednání, na kterém Bárta v roce 2009 v budově bezpečnostní agentury ABL nabízel předsedovi VV Radku Johnovi, že bude dostávat 150.000 korun měsíčně za to, že se stane tváří strany. Škárka předpokládá, že je následně John dostával.
Bárta označil téměř celou Škárkovu výpověď za lživou. Podle něj neexistovaly žádné porady vyvolených, od voleb se v užším kruhu setkal s členy strany pouze jednou. Bylo to na žádost Škárky a Kočí. Zároveň uvedl, že Věci veřejné sponzoroval naprosto transparentně. "Popírám, že by pánové Janoušek a Hrdlička měli se stranou něco společného," prohlásil. Dokonce jim prý zakázal vstup na ministerstvo dopravy. Škárkova slova o nátlaku nebo vydírání pak označil za nestydatá. Dodal, že poslanec své výpovědi téměř neustále mění. Bárta vytrval ve svém tvrzení, že Kočí i Škárkovi peníze půjčil. Hlavní líčení bude pokračovat v úterý. Soudce Jan Šott chce vyslechnout například Kočí nebo místopředsedkyni Věcí veřejných Kateřinu Klasnovou. V dalších dnech bude svědčit John a další politici strany.


A co si z toho má občan, který ráno maže do práce a večer padne do postele, vybrat?


Prvně publikováno: 21:49, aktualizováno: 21:57

Žádné komentáře:

Okomentovat