2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

středa 14. března 2012

Postřehy z Ogau II.

A pokračuji ve včerejším duchu, ostatně jsem začal sepisovat tento příspěvek krátce po publikování včerejšího: nejprve momentky a jejich komentář (připomínám, že obrázek se na kliknutí zvětší).
  1. Svítání na Ogau...
  2. ...a slunce již nasvítilo Kofel, vrchol štítu nad městečkem.
  3. Zasněžené štíty Alp...
  4. Dřevěné sochy před zdejší školkou - dětem se asi taky líbí...
  5. "Kristus kam se podíváš"
  6. Oltář barokního kostela Petra a Pavla, kostel má skvostné malby na stropní klenbě.
A zase několik odrážek postřehů
  • Příliš měkké pružinové matrace mne jaksi nedopřály dobrý a kvalitní spánek :-(
  • Měsíc v třetí čtvrti osvětlující zasněžené vrcholky Alp pod hvězdnou oblohou bohužel fotoaparátem na mobilu zachytit neumím... Ale stejně by jistě byl "nádherně kýčovitý".
  • Cesta do a z NATO school znamenala procházku do a z kopce, kde se ve svahu rozkládá klasická obytná část obce, plná roztomilých typických horských domků - kupodivu tu není jediná nabubřelá velkoplošná vila :-)
  • V NATO school funguje inteligentně "pitný bufet" - (na předplatné, standardně 15 EUR na týden) si můžu dát kávy, čokolády, coly atd. co hrdlo ráčí.
  • Myslím, že jsme s kolegy pochopili sdělené principy tvorby ADL kurzu, získali pár zkušeností, a hned se pustili do tvorby "prvotiny"... Až na to, že si "doma" někteří naivně myslí, že dojedeme s hotovým kurzem - a taková "brnkačka" to zase není - nám jde práce celkem od ruky!
  • Večer jsem si prohlédl zdejší krásný barokní kostel...
  • Pak jsem nakoupil v TEDY marketu dětem stavebnice Best Lock (slušná náhrada stavebnice LEGO), a za velmi slušnou cenu (varianta 40 dílků za 1 Euro, v ČR 60 Kč a varianta 140 dílků za 3 Eura, v ČR 200 Kč - kde že je ten oficiální kurz koruny vůči Euru 25 Kč/EUR ???) (Že bych koupil i pro syna kolegy? Ríšo, napiš!)
  • Před spaním pak obvyklá relace "s Brnem" přes Google Talk a spát.


Pokud mne už nic nenapadne, připraveno k automatické ranní publikaci na web :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat