2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

úterý 23. dubna 2013

Nejen o reklamě



Zaujal mne dnes (nejen) článek pana Karla Řežábka Stačí kus kartonu (Karel Řežábek, NP), velmi vkusně reagující na nešvar doby, všudypřítomnou reklamu.
Ano, díky reklamě si můžeme zdarma na internetu leccos číst. A naopak, bez pořádného článku by reklamy vedle něj vůbec nikdo nehledal, neotevřel a neviděl.
Ale: Vtíravou reklamu začneme brzy nesnášet a nenávidět, ruší při čtení. To, co inzeruje, tedy přeneseně nenávidíme také...
A autor textu nabízí originální řešení:
...stačí vzít kus kartonu a zakrýt pravou třetinu obrazovky. Máte-li tenký monitor a kolíček na prádlo, stačí i kus obyčejného papíru.
Poslední možnost jsem použil a doporučuji. Ejhle, jak snadno lze zvítězit nad tvůrcem reklam! Stačí kus kartonu.
Nicméně - stojí asi za to požádat tvůrce reklam, aby zvážili urputnost svého reklamního počínání a nenutili nás stínit si část obrazovky kartonem. Což tímto činím. Přidáte se?

PS: Osobně reklamy celkem ignoruji a své děti učím, že reklama je opakované klamání spotřebitele (re = opakovat, klama = klamání). Ale nic to nemění na tom, že Filípek umí ledasjaké hlášky z reklam z paměti.

PS2: Ještě si přečtěte toto - ÚSTAVA: O jmenování velvyslanců (Pavel Hasenkopf, NP) - a pak popřemýšlejte nad tím, jak je to s obsahem mnoha "informací", které na nás "hrnou" média...

Žádné komentáře:

Okomentovat