2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

pondělí 8. dubna 2013

Rytíř s ostruhami

Tak je ze mne "Rytíř s ostruhami" - ne že bych byl skutečný rytíř, ne že bych měl koně, ne že bych měl meč, ne že bych měl zbroj, ale mám ostruhy... Tedy s jistotou vím, že mám ostruhu v levé patě a zítra půjdu na poradu k doktorovi, co s tím dál. Zatím znám jen tento výsledek dnešního rentgenu: zřetelná ostruha velikosti 5 mm, není tedy pochyb.
Kolega, co s ním jezdím do práce, už přislíbil sdělení svých bohatých zkušeností... Prý se mám na co těšit.


A něco ke čtení, uvedu citátem z prvního doporučeného článku:
Demokracie nemůže existovat jako permanentní forma vlády – může trvat pouze tak dlouho, než voliči zjistí, že si mohou dovolit odhlasovat velkorysé výhody na účet státní pokladny. Od této chvíle hlasuje většina vždy pro ty kandidáty, kteří jí slibují nejvíce požitků z veřejných financí. Proto demokracie vždy zkolabuje kvůli nedostatku finanční odpovědnosti… Průměrná doba trvání velkých světových civilizací ve fázi rozkvětu činí přibližně dvě století…Všechny postupně procházely těmito stádii: od otroctví k víře, od víry k odvaze, od odvahy ke svobodě, od svobody k hojnosti, od hojnosti k sobectví, od sobectví k sebeuspokojení, od sebeuspokojení k apatii, od apatie k závislosti, od závislosti zpět k otroctví.

Žádné komentáře:

Okomentovat