2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

středa 10. srpna 2011

Co se to děje v Londýně a okolí?

Poslouchajíc různé zprávy, přemýšlím, co se to děje v Londýně a okolí?
Je to výbuch sociálního napětí? Pokud ano, pak k tomu správně poznamenává IH: "S příčinami sociálních výbuchů se to ale má tak, že si je společnost připouští nerada. Zapalovaní aut, rozbíjení skla či rabování obchodů je projevem primitivizmu, pro který nemáme chuť hledat polehčující okolnosti. Co je ale nejhorší, mladiství vandalové to po nás ani nechtějí. Společností pohrdají. Systém, který s nimi nepočítá, nenávidí. Odpor lze zlomit, ale ta nenávist zůstane. V minulosti se mladí rebelové nakonec zařadili do společnosti a jejich vzdor se rozplynul. Tito se ale nezařadí. Nejsou pro ně místa."
My zatím "zařazení" jsme, ale víme už, co to znamená, když je někdo bez práce a marně ji hledá...
Čeká nás tedy v ČR něco podobného? Nebo je na to "český Pepa" příliš pohodlný a raději jen nadává v hospodě u piva...
Nebo navážeme na to, co mnozí stále činí, co zpívával KK: "... A Pepa - ručky vod práce ... Proč by si jeden nepokrad' - jó, v tom je Pepa demokrat a šikulovi má být dána šance ... Pak odstartuje po lupu na víkendovou chalupu, tam s kamarády švihne pivní kůru a, na poměry skuhraje, ví, že to zas ňák uhraje ..."

Žádné komentáře:

Okomentovat