2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

úterý 28. ledna 2014

OptimalEnergy - nebrat!

Firma Optimal Energy se na svých webových stránkách honosí: "Optimalizujeme náklady na energie. Naši obchodní partneři vyrábí plyn či elektrickou energii jednak sami, jednak nakupují na energetické burze. Vzhledem k objemům, s nimiž pracujeme, můžeme s dodavateli dojednat mnohem výhodnější podmínky než samotný zákazník. Díky nižším maržím jsou naši partneři podstatně levnější než stávající majoritní dodavatelé. Ti nejsou kvůli své velikosti schopni dostatečně pružně reagovat na průběžné změny cen."
Řekněme si to upřímně, jsou to prostě zprostředkovatelé, tak jako jsou zprostředkovatelé všichni ti různí finanční poradci, co vám "zprostředkují nejvýhodnější stavební spoření či pojištění čehokoliv" - vždy jde ale hlavně o to, jakou oni mají provizi z té které smlouvy.
Realita je pak taková, že poradí tak, aby měl zákazník dojem, jak perfektně ušetřil, a oni si "namastí kaspu" na provizích. Nic nového neprodukují, nic nedělají, jen shánějí smlouvy. Údajný následný servis je špatný (jak naznačují všechny možné odkazy na diskuze, např. cenyenergie.cz/poradna... či omlazeni.cz/energeticke-poradenstvi-optimal).


A proč to téma otvírám?
Ta firma se před časem "vetřela" na naše Mír SBD, za vedení tehdejšího předsedy Kurečky. A teď se snaží "vetřít" do domů.
Takže mne kontaktovali a pod záminkou prezentace výsledků kontrol spotřeby ve společných prostorách chtěli "valit klíny do hlavy".
Jenže - ten "tupec" M. Navrátil si prostřednictvím své asistentky před 14 dny se mnou domluvil schůzku na dnes 17:00, asistentce jsem zdůraznil, že budu k dispozici na své adrese na Vinohradech. A ten "tupec" mi zavolal v 17:40 a místo omluvy za zpoždění spustil něco ve smyslu: "Byli jsme domluveni, já na vás zvoním a nikdo neotvírá..." Samozřejmě že ten "tupec" stál na Strnadově, čtyřicet minut po termínu, a místo aby se omluvil, si ještě stěžuje, že nejsem doma (když jsem důrazně upozorňoval, že mé doma je jinde).
No a když jsem si teď přečetl článek na webových stránkách Mír SBD "Neoprávněné využití poskytnutých údajů", už asi nemusím nic dodávat...
Prostě jsou to "vlezlí hajzlíci", "firma-letadlo" (MLM = Multi Level Marketing), se kterými není radno mít cokoliv společného!

PS: Chudák nová předsedkyně našeho družstva, Ing. Dana Koutníková, kolik takových pohrobků po Kurečkovi bude asi muset ještě řešit?

Žádné komentáře:

Okomentovat