2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

úterý 1. července 2014

Caorle ze všech stránek

Dnes jsme si užili pravý dovolenkový den v Caorle doslova ze všech stránek - návštěvu historické části městečka, pláž a večerní pizzu.
Dopoledne bylo relativně chladné (něco těsně pod dvacet) a tak jsme se vydali na prohlídku historického centra Caorle. Tedy spíš mini prohlídku, s dětmi to nějak rychle nejde. V podstatě jsme prošli jen malinkou část historického jádra, kolem baziliky Santo Stefano se 48 m vysokou zvonicí (z 11. století), ke svatyni Santuario della Madonna dell´Angelo (ze 17. století).
Pochutnali jsme si na poctivé italské zmrzlině (za 1,2 EUR dostanete porci, která zasytí a zmrzlina od nás za stejnou cenu jí nesahá ani po kolena).
Odpoledne jsme strávili na pláži, poskakovali ve vlnách a hráli petangue (v Caorle zakoupena plážová verze s plastovými koulemi).
Děti se skamarádili s dětmi italskými, které neumí ani slovo jinak než italsky, ale konec konců jim to ve výsledku vůbec nevadilo.
A večer jsme bili na pizze v Ristorante Pizzeria Altamarea (opět za našimi přáteli v části Lido di Altanea). Výtečné, za 21 EUR pro celou rodinu plná spokojenost...

Žádné komentáře:

Okomentovat