2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

čtvrtek 17. července 2014

Státní hrad Bítov

Dopoledne jsme vyrazili na "organizovaný" výlet na hrad Bítov. To slovíčko "organizovaný" jest dáno do uvozovek, neb organizovanost spočívala v tom, že z kempu jsme vyšli tři rodiny a "sportovní referentka" společně... Dál už to ale nijak organizované nebylo.
S dětmi jsme zvolili "VSTUP DO HRADU - okruh IV., bez průvodce", tedy jen prohlídku nádvoří, novogotické kaple (jen se nahlíží od zamřížovaného vstupu), hradní zahrady barona Jiřího Haase, prohlídku příšer na téma "Erbovní bestie" v prostorách sklepení bývalého pivovaru (už jsem viděl loni, takže jsem si četl venku na lavičce) - postavy v erbech používaných mýtických příšer jako Pegas, draci, Kentaur, bazilišci a další, jsou doplněné zvukovou kulisou.
Pak nás déšť zahnal se na chvíli schovat pod slunečníky, co chvíli sloužily jako deštníky. Pak jsme se prošli k hradní studánce, k mohyle, a kolem "Červené kapličky" se vrátili zpět do Bítovské zátoky.
Odpoledne jsem na chvíli usnul, děti se zúčastnily sportovního odpoledne...
Pak nám zhruba ve čtyři odpoledne příroda předvedla, že ne celou dovolenou musíme mít krásné počasí: předvedlo nám cca 20 minut intenzivního deště, takže jsme museli "odhoukat" naplánované tenisové hřiště, po večeři pak pro déšť i večerní procházku.
Večer pak pod pergolou, s kukuřičnými klasy... Teď už tu ponocuji sám, děti šly s Pavlou spát.

Žádné komentáře:

Okomentovat