2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

úterý 10. ledna 2012

Hudba na Radiožurnálu

Když v lednu 2008 v reakci na změny na Radiožurnálu (pod taktovkou "Barborky") vznikla iniciativa Nechceme přeladit! (nemáme kam), odpovědí z úst paní ředitelky bylo, že jde o "pár křiklounů".
Uplynuly 4 roky, zpravodajství se, dle mého, vrátilo do původních rozumných kolejí, Lucie Výborná přestala mluvit jako kulomet, i Jan Pokorný se zklidnil, i když jeho ranní proslovy jsou občas "zápichy, nad nimiž zůstává rozum stát". A nakonec dochází i na tolik kritizovanou skladbu hudby... Více najdete v článku Posluchači jsou spokojeni se zpravodajstvím ČRo 1. Vadí jim hudba na digizone.cz.
"Jako posluchači mi chybí větší žánrové rozpětí a důraz na výběr toho nejkvalitnějšího z dostupné populární hudby." To je osobní hodnocení generálního ředitele Českého rozhlasu PETERA DUHANA směrem k ČRo 1 - Radiožurnálu, které poskytl v rozhovoru pro sobotní Lidové noviny. Problémem dosavadní vlajkové lodi veřejnoprávního média je podle něho nízký počet skladeb v playlistu, kterých je nyní okolo 890 a měl by jich být přibližně dvojnásobek. "Veřejnoprávní stanice se musí naučit komunikovat se svým publikem, i když jeho reakce může být kritická. V množících se kritikách je totiž řada racionálního," řekl Duhan Lidovým novinám. Zároveň přiznal, že počet kritických hlasů po tomto semináři vzrostla. Posluchači jsou spokojeni se zpravodajstvím, u hudby je tomu přesně naopak. Změny, které v souvislosti s Českým rozhlasem chystá, zatím nechtěl prozradit.
Máme se zase bát?

1 komentář: