2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

pondělí 23. ledna 2012

Utahanej...

Jsem po dnešní cestě do Olomouce, školení, cestě zpět a večeru s dětmi nějakej dokonale utahanej...

A tak jen malý citát:
Odstrašujícím příkladem zpackané reformy školství je Velká Británie. Británie je ale rovněž příkladem, jak se zvůli politiků, devastujících školství, vzepřít.
Více najdete v glose IH Neklidné školství. Přiznávám, že tématiku školské reformy sleduji jen okrajově, ale o "melounech vyhozených z okna" (a přeberte si to, jak chcete) jsem už slyšel...

1 komentář:

  1. A dnešní zprávy k danému tématu? "Radost pohledět" :-D

    Jednání akademických senátů VŠ s Dobešem zkrachovalo
    Jednání ministra školství Josefa Dobeše (VV) s předsedy akademických senátů českých veřejných vysokých škol skončilo krachem. Vysoké školy chtějí, aby Dobeš nejdříve stáhl připravované reformní zákony, ten to ale odmítá. ČTK to po skončení jednání řekli Dobeš a zástupci vysokých škol. Akademické senátory přišly před ministerstvo podpořit asi tři desítky studentů. "My jsme si přišli vyslechnout od pana ministra informaci, že oba ty věcné záměry zákonů o vysokých školách a o finanční pomoci studentům stáhl z jednání ve vládě, ale bohužel on nám tuto informaci nepodal," řekl předseda akademického senátu na Českém vysokém učení technickém v Praze (ČVUT) Petr Konvalinka. Dobeš ČTK řekl, že při jednání měli členové delegace řadu dotazů a že chtěli diskutovat, ale Konvalinka je na závěr přerušil a oznámil, že pokud ministerstvo nestáhne oba věcné záměry, tak není o čem diskutovat. Předsedové senátů se ještě před setkáním s Dobešem sešli na ČVUT, kde se shodli, že zastávají ke stažení reformních zákonů stejný názor. Senátoři také chtějí, aby ministerstvo vzalo na vědomí připomínky České konference rektorů (ČKR) i Rady vysokých škol. Obě tyto instituce se postavily proti současné podobě reformy. Dobeš vidí jako dvě hlavní třecí plochy reformy otázku školného a akademických svobod.
    Rektorům se nelíbí způsob, jakým Dobeš pozval rektora UK Hampla
    Česká konference rektorů (ČKR) se ohradila proti způsobu, jakým ministr školství Josef Dobeš (VV) vyzval rektora Univerzity Karlovy Václava Hampla, aby vysvětlil, proč "podněcuje k sociálním nepokojům". Dobeš tak ve čtvrtek reagoval na akademické shromáždění proti návrhu nového zákona o vysokých školách, které UK uspořádala. "Předsednictvo ČKR nepovažuje za vhodné, aby si politik - či dokonce resortní ministr - předvolával předsedu ČKR či rektora jakékoli veřejné vysoké školy, naši nejstarší univerzitu nevyjímaje, podobným způsobem jako ve zmíněném prohlášení," stojí v usnesení ČKR, které má ČTK k dispozici. Tisková zpráva ministerstva školství z 19. ledna uvedla, že Dobeš bude chtít "především vysvětlení, z jakého důvodu podněcuje rektor Univerzity Karlovy akademickou obec včetně studentů k sociálním nepokojům". Karlova univerzita v tento den uspořádala setkání akademické obce univerzity, po kterém následoval protestní pochod studentů k sídlu vlády. Termín setkání Dobeše s Hamplem k současné situaci není zatím znám. Karlova univerzita v prohlášení uvedla, že rektor obdržel pozvánku na dnešní den. Hampl prý ale předpokládá, že se na případné schůzce dohodne s ministrem po úterní poradě rektorů veřejných vysokých škol na ministerstvu školství. Rektoři budou s Dobešem jednat o reformě a o rozpočtu VŠ na letošní rok.
    Protesty vysokých škol proti návrhu reformy má premiér Nečas za nepřiměřené
    Premiér Petr Nečas (ODS) považuje protesty studentů a akademiků proti reformě vysokého školství v okamžiku, kdy jsou na stole pouze věcné záměry zákonů, za neadekvátní. Změnu systému vnímá jako důležitou a nezbytnou, se zástupci vysokých škol bude podle něj vláda ještě jednat. "V tuto chvíli startovat ohňostroj protestů je ale neadekvátní," řekl novinářům.


    Když už platíme za recept, za návštěvu u doktora, naše děti budou platit za školu...

    Kdypak nám páni ve vládě vysvětlí, že máme zaplatit za výjezd policie (která stejně nic nevyřeší), až nám vykradou byt?

    Kdypak nám páni ve vládě vysvětlí, že musíme zaplatit za hasiče, kteří vyjeli k požáru sousedního domu, a tak přece zachránili ten náš?

    Nemluvím ani o tom, že už dávno platíme za všemožná nesmyslná úřední ověření, rozhodnutí, schválení... aby bylo vše s posvěcením nesmyslných a zbytečných úřadů...

    Smutno je mi...

    OdpovědětVymazat