2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

úterý 29. října 2013

Zimní nebo normální

Čas.
V létě hovoříme o letním čase.
V zimě používáme pojem zimní čas, ale správně bychom měli, když už s přívlastkem, říkat normální čas, neboť v zimě máme "normálno": poledne v půli dne, půlnoc v půli noci, oč později po šesté svítá, o to dříve se večer před šestou stmívá.
Pravda, není to tak doslova pravda, přesně to platí na patnáctém stupni východní délky, jste-li dál na východ, svítá dříve, stmívá se dříve. Protože čas máme nikoliv dle to toho, na jakém délkovém stupni se nacházíme, ale podle časových pásem.
No a dodat lze, že k tomu "normálnu" jsme se od "nenormálna" vrátili... Jenže já su z toho zatím "nějakej připitomělej" - večer špatně usínám, ráno se mi nechtělo dnes ani náhodou vstávat... Prý se s tím organizmus srovnává až dva týdny :-(
Navíc dnes kromě chvilky ráno vůbec nebylo vidět slunce, obloha je od oběda doslova šedočerná. To moc elánu do žil nevlije.


Žádné komentáře:

Okomentovat