2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

pátek 20. listopadu 2009

Dvě poznámky na dobrou noc

Vrátili jsme se před chvílí z divadelního tréninku, obě babičky, jež jsou u nás na návštěvě, si teď povídají v obýváku a děti už spí. Zítra je Filípkův velký den, oslaví své čtvrté narozeniny. Tož to asi nebudu mít čas sem psát, tedy ještě dvě poznámky na dobrou noc:
Kaufland
Byl jsem dnes nakupovat pár věcí v Kauflandu. Že se v pátek nemám shánět po exkluzivním zboží z letáku z akce, která začala ve čtvrtek, obzvlášť když je u takového typu zboží v letáku uveden text "10 kusů na prodejnu", na to už jsem si zvykl. Ale že vyslechnu to co dnes? Jakási paní se ptala na Jar, který měl být od včera v akci za výhodnou cenu v balení 1+1 a od prodavačky se dozvěděla, že "to si musí přijít první den akce, už je vyprodáno". Už i u takového obyčejného zboží? Proč tedy do letáku píšou platí od do, proč nenapíšou rovnou, že je to jen leták-lákadlo, a zboží obdrží jen prvních dvacet zákazníků v první den akce?
Že se mi divíte, že se tomu vůbec divím? Máte vlastně pravdu, divím se, že se nad tím ještě dnes pozastavuju, v této zemi, kde chce každý jen ostatní oškubat. Podvést, ošulit, získat výhodu na konto někoho jiného je běžný způsob jednání. Tak to poznamenával pan Ivan Pilný v týdeníku Euro.
Kožušník
Druhá poznámka se týká pana Kožušníka. Že vám to nic neříká? Ale to je přece náš europoslanec, ten mladík (to víte, považuji se též za mladíka), co se prosadil v ODS a v posledních volbách, teď je v europarlamentu a stále se snaží komunikovat se svými voliči a podporovateli, stále mu držím palce. Jak jsem si na něj vzpomněl? Došla mi dnes od něj obálka a reklamní šňůrkou na krk a žetonky do košíčku. Chcete jeden? Až se potkáme, rád dám. Prostě tomuto člověku, který nás v europarlamentu reprezentuje, fandím. A tak jsem si to tu dovolil napsat.
Zdravím, pane Kožušníku, a zdravím všechny, kterým není politika tak úplně lhostejná.

Žádné komentáře:

Okomentovat