2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

středa 25. listopadu 2009

Flamenco-muzikál DON QUIJOTE

Včera jsem byl ve Vyškově dvakrát: nejprve od rána do odpoledne v práci, na tom není nic divného. Ale navečer jsem jel s Pavlou, dále s kolegyní z Tanečního divadla MIMI FORTUNAE Renčou a jejím manželem Hynkem znovu, a to "za kulturním vyžitím" na (při příležitosti čtyřstého výročí vydání jednoho z nejvýznamnějších děl světové literatury uvedený) flamenco-muzikál DON QUIJOTE.
O inscenaci najdete víc na webu zde a taky zde. Já připojím jen několik vlastních postřehů.
Představení v sobě skrývá jedinečnou kombinaci prvků černého divadla s herectvím, tancem, živou hudbou a zpěvem. Hlavní prostředek sdělování divákovi je španělské flamenco, uchvátný to tanec, pro mnohé "neznalé" u nás reprezentované Matuškovými Slavíky z Madridu (omlouvám se znalcům za tuto myšlenkovou zkratku).
Výsledkem snažení umělců je ojediněnlé zpracování tématu formou flamencomuzikálu, něco, o čem jste pravděpodobně ještě neslyšeli! Paní ředitelka našeho divadla by jistě ráda jela na úchvatné představení s námi, kdyby nebyla mimo Brno. A jistě by napsala tento příspěvek vzletněji...
Já můžu jen dodat: příjemně se usínalo při zvukovém záznamu několika písní, který jsem si (8 úryvků) pořídil prostřednictvím svého nového mobilu během představení.

Žádné komentáře:

Okomentovat