2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

sobota 27. listopadu 2010

Klaus: Je dobře, že nemáme euro

Klaus: Je dobře, že nemáme euro - Denik.cz
"Díky tomu, že Česká republika ještě nemá jako národní měnu euro, nezasahuje ji současná krize v eurozóně takovou silou, jakou nyní zmítá některými zeměmi. Je o tom přesvědčen prezident republiky Václav Klaus, podle kterého je dobře, že Česko dosud mezi země platící eurem nepatří.
Německému prezidentovi Klaus tento týden řekl, že v Česku není žádná zájmová skupina, která by v dohledné době přijetí eura doporučovala.
Z jednání vlády unikly informace, že prezident České republiky by si dokonce přál, aby vláda vyjednala tzv. opt out na přijetí eura. Znamená to, že by Česko nemuselo euro přijmout, i když jednou bude splňovat podmínky pro jeho zavedení.
Tyto informace přinesl server iDNES.cz s odkazem na dva nejmenované členy vlády. Pokud by Česko „opt out“ skutečně vyjednalo, vydalo by se cestou Dánska a Velké Británie."
...

Žádné komentáře:

Okomentovat