2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

čtvrtek 25. listopadu 2010

Stále stejná písnička

Ne že bych neměl o čem jiném psát, ale když budu psát o tom, jaké stupidity jsem prožil dnes, budu nařčen, že publikuji informace, které na veřejnost nepatří.
A tak si jen půjčím něco z komentáře IH Smířlivý Senát a zkonstatuji, že je to pořád stejné: ČSSD a ODS jsou zdánlivě proti sobě, ale vlastně jsou to kamarádi:

Sociální demokrat pan Milan Štěch se podle očekávání stal předsedou Senátu, kde získala jeho strana po posledních volbách většinu. Co se ovšem nečekalo, je jeho nabídka zprostředkovávat mezi vládou a opozicí konsenzus ohledně dalších reformních kroků. Prý by rád přispěl výraznému přiblížení v názorech anebo rovnou dohodě! To je samozřejmě milé, nicméně tomu není tak dávno, co voliči slyšeli, že ČSSD potřebuje v Senátu většinu, aby reformní kroky vlády blokovala. A rovněž je pikantní, že bývalý šéf odborů míní hledat shodu ohledně reforem, proti kterým jdou právě odbory do stávky.
...
Vstřícnost předsedy Štěcha vůči vládě ovšem přichází v době, kdy už společnou řeč našla ČSSD s ODS na radnicích největších měst. Určitě to nebude shoda náhod. Politici na oko znepřátelených stran co chvíli předvádějí občanům, že když se chce, dá se pěkně domluvit.
Na ohlašované smířlivosti Senátu je tak nejzajímavější vzkaz voličům, že pokud budou příště volit ČSSD, současně tím podpoří ODS a naopak. Je to jedna velká politická parta, co to tu už spolu táhne hezkou řádku let.
...

Žádné komentáře:

Okomentovat